Postimees TV: Blake Griffin sopsas trilleris 50 punkti ja tõi Pistonsile lisaajal võidu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Blake Griffini karjääril on selle kümnendal hooajal lõpuks uus tippmark – Detroit Pistonsi suur äär viskas Philadelphia 76ersi vastu 50 punkti, sai kätte ka 14 lauapalli ja andis kuus resultatiivset söötu. Meeskonnale tähendas see lisaajal saadud 133:132 võitu.

Sealjuures tõigi matši saatuse otsustanud punktid just Griffin. Lisaaega oli mängida veel 5,6 sekundit, kui Philadelphia poolelt realiseeris 3+1 rünnaku JJ Redick ning viis külalised 132:130 juhtima. Järgnenud rünnaku lahendamine jäi Griffini õlule, kes murdis korvi alla, upitas palli sisse ja meelitas veel välja vea – seda kõike vähem kui nelja sekundiga. Kogenud korvikütt vabaviskel ei eksinud. Järgi jäänud 1,8 sekundiga õnnestus 76ersil end küll veel viskele mängida, kuid kokku meeskonna parimana 33 punkti toonud Joel Embiidi kaugüritus läks mööda ning Pistons sai tähistada oma hooaja kolmandat võitu.

«Viimased kaks või kolm aastat olen ma kuulnud ainult seda, et kui kehv ma ikka olen,» rääkis hiljutistel hooaegadel vigastustega kimpus olnud Griffin võidu järel. «See oli tähtis võit, aga nüüd tuleb sellest mööda vaadata. See oli kolmas mäng. Nüüd tuleb liikunda neljanda juurde.»

Griffini eksmeeskond Los Angeles Clippers mekkis hooaja neljandas mängus teist korda kaotusekibedust: New Orleans Pelicans pani koduväljakul oma paremuse maksma skooriga 116:109. Neljale mängijale puhkepäeva lubanud Pelicansi poolelt oli üleplatsimees Anthony Davis, kes viskas 34 punkti, noppis 13 lauapalli ning pani Clippersi meestele suisa viis kulpi.

Pelicansi jaoks oli tegu kolmanda mängu ja kolmanda võiduga, millega hoitakse läänekonverentsis teist kohta.

Ainus meeskond, mis on suutnud läänes Pelicansist edukam olla, on Denver Nuggets nelja võidetud mänguga. Puhaste paberitega möödus ka möödunud öö, kui Sacramento Kings alistus 126:112. NBA-le ebaomaselt ei ilmnenud mängus ühtegi staari – kõige resultatiivsem mängumees oli Kingsi eest 20 silma toonud Marvin Bagley. Võitjate poolelt jõudsid aga suisa kaheksa meest kahekohalise skoorini ning ainsana jäi nullipoisiks neli minutit platsil viibinud rookie’st keksmängija Thomas Welsh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles