Postimees TV: kuningas LeBroni debüüdist möödub täna 15 aastat!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

29. oktoober aastal 2003 – Cleveland Cavaliers alustab NBA hooaega 92:106 kaotusega Sacramento Kingsile. Oma karjääri esimeses põhihooaja mängus saab keegi noormees LeBron James kirja 42 minutit, 25 punkti, 9 resultatiivset söötu, 6 lauapalli ja 4 vaheltlõiget.

LeBroni esimene hooaeg NBAs lõppes individuaalses plaanis igati edukalt – ta valiti aasta noormängijaks ja lõpetas alles kolmanda rookie’na aasta nii, et keskmised statistilised näitajad olid üle 20 punkti, 5 lauapalli ja 5 resultatiivse söödu. Varasemalt olid seda suutnud vaid Oscar Robertson ja Michael Jordan. Cavaliersi jaoks jäi play-off aga veel püüdmatuks unistuseks.

2010. aastal liitus LeBron Miami Heatiga (videomeenutus sellest debüüdist allpool) ja tuli seal kahel korral NBA meistriks. Auvõla Cavaliersi ees tasus ta lõpuks 2016, kui teisel hooajal pärast klubisse naasmist viis ta lõpuks klubi ajaloo esimese meistritiitlini.

Tänavusest hooajast on James Los Angeles Lakersi pallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles