Postimees TV: LeBron viis iluviskega Lakersi mängu lisaajale, kuid andis seal ise võidu käest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James ja Los Angeles Lakers on alustanud hooaega kolme järjestikuse kaotusega.
LeBron James ja Los Angeles Lakers on alustanud hooaega kolme järjestikuse kaotusega. Foto: Harry How / AFP / Scanpix

Korvpalliliigas NBA sai kolmest mängust kolmanda kaotuse Los Angeles Lakers, kaotades kodusaalis lisaajal 142:143 San Antonio Spursile. LeBron James päästis meeskonnale küll lisaaja, kuid jättis selle lõpus kasutamata kaks võimalust Lakersile võit tuua.

Väga suureskoorilises mängus jõudis Lakers normaalaja lõpus tänu minutiga tehtud 8:0 spurdile viigini, kui LeBron James tabas 2,4 sekundit enne sireeni kauge kolmepunktiviske. Spursi viimane rünnak luhtus ja mäng läks lisaajale.

Seal sai Lakers omakorda kätte kuuepunktilise edu, ent Spurs ei andnud alla ning Bryn Forbesi korv ja Rudy Gay kaugvise vähendasid vahe vaid punktile. Jamesil oli 12,8 sekundit enne lõppu võimalus kasvatada Lakersi edu taas kolmele punktile, ent ta eksis mõlemal vabavisel.

Aja maha võtnud Spurs lahendas järgmise rünnaku hiilgavalt, mängides vabaks Patty Millsi, kes viis külalised punktiga ette. Lakersile jäi veel 6,8 sekundit ning mõtlemisaja järel võttis otsustava viske endale mõistagi James, kuid saatis palli koos lõpusireeniga korvist mööda.  

Võitjate poolel hiilgasid DeMar DeRozan ja LaMarcus Aldridge - esimene kogus 32 punkti ja 14 korvisöötu, teine viskas koguni 37 punkti ja võttis kümme lauapalli, neist viis ründelauast. Nii Gay kui ka Forbes toetasid neid 16 punktiga. Lakersi suurim korvikütt oli lõpuks 37 punkti visanud Kyle Kuzma, Jamesi arvele kanti 32 punkti, 14 korvisöötu ja kaheksa lauapalli. Josh Hart viskas 20 punkti ja võttis 10 lauapalli.

Lisaajale läks ka Portland Trail Blazersi ja Washington Wizardsi duell. Sealgi jäid punktiga peale külalised, sest Wizards võitis 125:124. John Walli viskele 10,1 sekundit enne lõppu vastas küll kohe C. J. McCollum ja kui Wall 6,6 sekundit enne lõppu mõlemal vabaviskel eksis, jäi Blazersile võimalus, kuid Otto Porter sai korvi alla murdnud Damian Lillardi viskele näpud vahele.

Markieff Morris tõi võitjatele 28 punkti, Bradley Beal lisas 25 ja Kelly Oubre Jr. 22 punkti, visketabavusega hädas olnud Walli arvele kanti 16 punkti ja üheksa korvisöötu. Blazersi parim oli 29 punktiga Lillard, Jusuf Nurkic viskas 22 punkti ja võttis 18 lauapalli.

Eelmises kohtumises Denver Nuggetsile kaotanud tiitlikaitsja Golden State Warriors naasis võidusoonele, olles kodus 123:103 üle Phoenix Sunsist. Kuus kaugviset tabanud Steph Curry kostitas vastaseid 29 punktiga, Kevin Durant lisas 22 ja Klay Thompson 16 punkti. Sunsile tõi Devin Booker 28 punkti, drafti avavalik DeAndre Ayton viskas 20 punkti ja võttis 14 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles