«Hommik!» Ardi Mitt salakaubandusest: loomulikult nähakse huuletubakas rahateenimisvõimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates oli külaliseks EMTA uurimisosakonna talitusejuhataja Ardi Mitt, kellega rääkisime salakaubandusest.

Maksu- ja tolliameti palvel sulges Facebook eelmisel nädalal mitu gruppi, kus tuhanded eestlased ebaseaduslikult huuletubakat müüsid ja ostsid. Sel teemal käis stuudios rääkimas Maksu- ja Tolliameti uurimisosakonna juhataja Ardi Mitt. Selleks, et grupp sulgeda tuli teha lausa kolm aastat eeltööd. Ardi Mitt seletas, miks on huuletubaka turult kõrvaldamine nii raske. 

"Kuna Rootsi on meil naaberriik ja paljud eestlased käivad seal, siis totaalset ja absoluutset keeldu ei ole kehtestatud. Tegelikult võibki reisija oma tarbeks tuua siis kümme karpi ehk üks torn, aga see on ainult tingimusel, et see jääb koju püsima ja ta tarbib nagu oma taskust. Aga inimesed loomulikult nägid siin teenimisvõimalust," rääkis Mitt stuudios. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles