«Hommik!» Liisa Pakosta palgalõhest: kui naine läheb tööturule, siis ta küsib vähem palka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli külaliseks võrdõigusvolinik Liisa Pakosta, kellega rääkisime Eesti naiste ja meeste vahelisest palgalõhest.

2016. aasta Eurostati andmetel on Eesti naiste ja meeste vahelise palgalõhe suuruse poolest Euroopas esimesel kohal. Erinevus on tervelt 25%, meeste kasuks. Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta selgitas stuudios, miks see erinevus ikka veel nii suur on ja kuidas olukorda muuta saaks.  

"Naised on samamoodi ratsionaalsed olendid nagu mehed. Kui naine läheb tööturule palka küsima, siis erinevad uuringud näitavad, et palga küsimine on ka nüüd juba väiksem. Täpselt sama töö eest küsib naine vähem palka kui mees. Naisel ratsionaalse olendina peavad olema mingid põhjused, see ei ole tema vaba valik, et ta tahabki vähem palka. Need regulatsioonid, mis meil tööturul on, tegelikult viivad selleni või aitavad kaasa sellele, et naine küsib vähem palka," rääkis Pakosta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles