Galerii ja video: Eesti Rahva Muuseum sai täis soome-ugri vaimu ja väge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseum oli pühapäeval täis ehedat soome-ugri vaimu, kui Tartusse jõudis tänavune hõimupäevade festival. Tegevust jagus kogu päevaks: mitmete kontsertide kõrval linastus esimene ersakeelne mängufilm «Isand», peeti õpitubasid ning ERMi fuajeesse oli üles seatud näitus soome-ugri rahvaste käsitööst, disainist ja raamatutest.

Kell kaks alanud peakontsert Hurda saalis osutus nii menukaks, et osa pealtvaatajaid pidi istuma lausa treppidel. Kontserdil astusid üles legendaarne ersa meestelauluansambel Toorama, rahvaviise kaasaegsete rütmidega ühendav vepsa etno-rockansambel Noid, neenetsi pärimuslaulikud Tatjana Lar ja Elena Ufimtseva, udmurdi pillimehed ja tantsijad ansamblist Invažo ning mari ansambel Untšo užara. Samuti esinesid Eestis tegutsevad pärimusmuusikud Väike Hellero, Tartu udmurtide ansambel Jumšan gur ning Tartu ingerisoomlaste ansambel Röntyskä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles