Gastronoomiakonkursi Silverspoon 2018 finaal: videointervjuud Parrot MiniBar peakoka Margo Paluojaga ning ürituse ühe korraldaja Andres Peetsiga

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Silverspoon 2018 konkursi finalistid kuulutati välja 18. oktoobril uues Promo Gastro studios. Esmakordselt antakse sellel hooajal välja ka Silverspoon Meediaauhind. Hooaja iga kategooria võitjad kuulutatakse välja 9. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal.

Gastronoomiakonkursi Silverspoon tänavuse hooaja, 2018. aasta finalistid selgitati eile, 18. oktoobril järgnevates kategooriates:

* Fine dining – Art Priori; Horisont; Mon Repos

* Casual dining – Dominic; Gloria Veinikelder; Monaco; Parrot MiniBar

* Parim Pererestoran – GOSPA; Rucola; Tulivee

* Parim Eesti köök – Juur; Wicca; Ö

* Parim Rahvusvaheline köök – Anno; Gianni; Moon

* Parim Aasia köök - Chedi; Haku; Villa Thai

* Parim Kohvik - Gianni Cafe; Hapsal Dietrich; Ugandi kohvik

* Parim Gastropubi – Kolm Sibulat; Koma; Tabac

* Parim Tänavatoit – Baojaam; Burger Kitchen Tänavagurmee; Kaja Pizza Köök

Parima peakoka tiitli nimel asuvad võistlustulle Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranist Ö, Vladislav Djatšuk restoranist Mon Repos, Margo Paluoja restoranist Parrot MiniBar.

Parima teeninduse kategooria finalistid on Anno, Mon Repos ja Parrot MiniBar ning parim taimetoidu pakkuja finalistideks Kolm Sibulat, Parrot MiniBar ja Von Krahli Aed.

Esmakordselt annab Silverspoon tänavusel hooajal välja ka meediaauhinna, mille finalistideks on Aivar Hanson/Flavours of Estonia, Heidi Vihma/Äripäev, Ene Kaasik/KÖÖK, Martin Hanson/Maitsed, Delfi.

Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC.

Konkurss kasvab Silverspoon tegevjuhi Kristel Pentuse sõnul igal aastal ning areneb edasi, pakkudes tugevat platformi Eesti gastronoomiasektori arengule.

«Suur rõõm on seda näha. Me väärtustame koostööd kõikide selle sektori osapooltega. On väga oluline tagada jätkusuutlik areng Eesti gastronoomiasektorile ning ühine panus sellesse on siinkohal võtmeküsimuseks,» märkis Pentus.

Gastronoomiakonkursi Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus. 18.10.2018.
Gastronoomiakonkursi Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus. 18.10.2018. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Samavõrd oluline on tema sõnul jagada tunnustust ja tänu selle sektori tegijatele.

«Meie toidukultuur on väga kõrgel tasemel, pakkudes elamusi nii kohalikele kui ka Eestit külastavatele inimestele ning seda tuleb hoida ja väärtustada», lisas ta.

Silverspooni 2018. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 9. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal.

Galal ootab külalisi neljakäiguline hõrk Jaapanipärane menüü, kus pakutakse nii šampanjat kui ka spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikut.

«Õhtusöögi autoriks on Silverspoon 2017 konkursi parim peakokk Shuichi Shiraichi, Jaapani restoranist Haku,» ütles Pentus. 

Meelelahutust pakub Daniel Levi Viinalass, piduliku autasustamise tseremoonia viib läbi Andres Dvinjaninov.

«Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis,» rääkis ürituse üks juhtfiguure Andres Peets.

Silverspoon gastronoomaikonkursi korraldaja MTÜ Gastronomy Society of Estonia on pika ajalooga ühing, mis on edendanud ja tunnustanud Eesti gastronoomse maastiku saavutusi juba 2004. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles