Tipphetked: LeBronita jäänud Cleveland kaotas kolmandat mängu järjest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA alistas Atlanta Hawks 133:111 Cleveland Cavaliersi, teenides hooaja esimese võidu. Mullune finalist Cavaliers on hooaega alustanud aga kolme kaotusega.

Hawksi parimana viskas Trae Young 35 punkti ning andis 11 korvisöötu. Kent Bazemore sai kirja 23 silma. Cavaliersi resultatiivseim oli 19 punkti visanud Jordan Clarkson.

Kõik mängud:

  • Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 111:133
  • Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 120:131
  • Denver Nuggets - Golden State Warriors 100:98
  • L. A. Clippers - Houston Rockets 115:112

ENNE KOHTUMIST:

Pühapäevase mängu peategelased, ehkki veel noored ja rohelised, marsivad siiski juba oma faalanksite esireas ja võib arvata, et näeme pika sõja esimest, sissejuhatavat lahingut. Noorte väejuhtide nimed: Collin Sexton ja Trae Young. Mõlemad mängujuhid, pikkust võrdselt 1.88 cm – üks tugevast Alabama Ülikoolist, teine võrdväärselt sitkest Oklahomast.

Karismaatiline Sexton alustas kolledžihooaega tuntuma mängijana, korvpalliskaudid üle riigi kiitsid noormehe kiirust ja võitluslikkust, siit-sealt kostis võrdlusi Wizardsi staari John Walliga. Kõneldi, et Sexton armastab rambivalgust nagu unimüts kohvi ja sööb otsustavaid viskeid hommikuks. Nooruk näitas kohe karjääri esimeses mängus, et juttudel on alust, kostitades vastast 22 punkti ja 5 sööduga.

Sextoni positsioon 2018. aasta drafti parima mängujuhina näis lukus ja puutumatu. Samal aja astus Oklahomas Lloyd Noble Centeris võrdlemisi märkamatult väljakule ka üheksa kuud vanem Trae Young. Alustuseks läkitas Young vastase korvi viis kolmest ja täiendas neid 13 resultatiivse sööduga.

Seejärel lisas Arkansasele veel neli tabamust ja 28 silma. Kuna Oklahoma pidi kaotusega leppima, pandi Youngi tähele, ent paradigma veel ei muutunud.

Järgmisest kümnest lahingust lõikas Oklahoma kümme skalpi ja noore mängujuhi vööle riputati: Portlandi vastu 33 punkti, Oregonile 43, North Texasele 32, UTSA-le 28, USC-le ja ülitugeva kaitsega Wichita State’ile 29, Northwestern State’ile 22 resultatiivset söötu, Northwesternile 31 punkti + 12 söötu (8 kolmest), TCU-le 39 silma ja lõpuks Oklahoma State’le pea kolmikduubliga 27. Nüüd rääkisid Youngist kõik. Imetleti kräsupäise nooruki võimet saata palli korvi ükskõik kui kaugelt kolmesejoonest – ja tõesti, Young ei kõhelnud mänguvahendit teele läkitada ka 9, isegi 10 meetri kauguselt.

Ei keegi muu kui Stephen Curry sõnastas Ühendriikide korvpallisõprade vaimustuse säutsudes: «Ta on uskumatu!»

Suvises draftis valiti tõusev täht Young Hawksi poolt neljandana, parima mängujuhi positsioonilt tõrjutud ja unustatud Sexton aga Clevelandi poolt kaheksandana. Täna on Sextonil esimene võimalus omavahelisi arveid klaarida – ja tegemist pole mehega, kes jätaks võmalusi kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles