«Roaldi nädal» näitab, kuidas elavad vähihaiged, kellel lootust tervenemiseks pole

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 20.30 saab Kanal 2 saates «Roaldi nädal» ajakirjanik Roald Johannson tuttavaks kolme vapra inimesega, kellel on kaugele arenenud vähk, millest enam paraneda ei ole võimalik.

Vähk on tõusmas surma põhjuseks number üks. Kuigi moodne meditsiin teeb edusamme, pole siiski kurjale sõralisele suudetud pidureid peale panna. Auhinnatud teleajakirjanik Roald Johannson uurib, millest mõtleb ja mida hakkab oma eluga peale täies elujõus inimene, kes saab teada väga karmist diagnoosist.

Kaisa sai kümme aastat tagasi teada, et tal on rinnavähk. Ravi oli edukas ja elu läks edasi. Mitu aastat hiljem selgus aga, et kasvaja ei ole taandunud. «See oli täiesti ootamatu, tekitas palju segadust ja raske oli leida infot. Kõige raskem oli teatada sellest oma emale,» meenutab Kaisa päeva, kui ta diagnoosi sai.

Imbi on 40aastane naisterahvas, kellel avastati aasta tagasi munasarjavähk, mis oli selleks hetkeks juba kaugele arenenud. «Mul oli nii palju unistusi, tahtsin saada arstiks või õmblejaks,» meenutab Imbi oma lapsepõlveunistusi. «Tahaksin siia ilma uuesti sündida delfiinina või mõne loomana,» sõnab naine surmale mõeldes.

Veel sõidab Roald Johannson Soome külla eestlastest emale ja pojale. Pojal Lauril on ajuvähk ning tema ainus hooldaja ja tugi on tema ema.

Auhinnatud reportaažisari «Roaldi nädal: võitlus sõralisega» on Kanal 2s täna kell 20.30, kohe pärast mälumängu «Kuldvillak».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles