Video: ultrasportlane Rait Ratasepp jõudis pärast järjekordset vägitükki tagasi kodulinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul tervitasid spordisõbrad Tartu raeplatsil ultrasportlast Rait Rataseppa, kes jõudis pärast oma tänavust hullumeelset «tempu» - 20 päeval järjest üks täispikk triatlon - tagasi kodulinna.

Ratasepp alustas 23. septembril Kanaari saartel katsumust, kus igal päeval tuli läbida ujudes 3,8, jalgratta seljas 180 ja jooksurajal 42,2 kilomeetrit. Kokku tegi see siis 76 ujumis-, 3600 ratta- ja 844 jooksukilomeetrit. Kuuenda inimesena maailmas sellise programmi läbi teinud Ratasepa tulemus 238 tundi, 52 minutit ja 34 sekundit tähistab ka uut 20-kordse ultratriatloni maailmarekordit.

Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Sille Annuk

Ratasepp tõdes, et füüsilises mõttes polnud tegemist siiski tema elu raskeima katsumusega - see au jääb mullusele katkematult läbitud 10-kordsele ultratriatlonile. «Siis ei läinud asjad nii nagu plaanitud. Nüüd pidas füüsis vastu ja sellist raskust nagu eelmisel aastal tänavu kogema ei pidanud,» ütles Ratasepp. 

Ka järgmiseks aastaks on mees sihid paika pannud, kuid mis täpsemalt kavas on, ta veel avaldama ei soostunud. Küll möönis ta, et see saab olema veelgi pikem ja rängem üritus, kui äsja lõppenud 20-kordne ultratriatlon.

Töö uueks hooajaks läheb tõsisemalt lahti juba novembri teises pooles, kuid uuesti liigutama tahab ta hakata niipea kui võimalik. «Pole juba viis päeva trenni teinud, see on minu jaoks väga keeruline. Pean saama uuesti liikuma,» ütles Ratasepp. Ta täpsustas, et esialgu võtab ta siiski rahulikult ehk tunni-paari kaupa, sest see on tema jaoks «täielik puhkus». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles