Allar Levandi: loodetavasti elavad tallinlased kaasa Jokeritele, mitte venelastele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval nädalal Tallinnas toimuvate kahe Helsingi Jokeri KHLi liigamängu eel korraldati Tondiraba jäähallis väike bullitivõistlus, kus astusid jääle mitmed Eesti tuntud hokisõbrad. Igale lööjale anti kolm viset Anatoli Sizovist mööda mängimiseks ja skoori tegid vaid kaks: Pearu Paulus ja Allar Levandi.

Turniir jätkus äkksurmaga ja kohe neljandal viskel saatis imelise litri ristnurka Paulus. Levandil oli selg vastu seina, aga vana spordimehena pidas ta pingele vastu ning viigistas seisu. Järgnes kõvem pusimine ja kohale tulnud Jokerite eksperdid küsisid huvitunult, et kes see väravavaht on, et ta meestel elu nii raskeks teeb.

Paar minutit hiljem krooniti lõpuks osutus võitjaks Levandi, kelle kolmandale väravale Paulusel vastust polnud. Olümpiapronks kahevõistluses on üldse suur hokisõber ja käib oma lõbuks kahel korral nädalas jääl. Ta oli kohal ka eelmisel korral, kui KHL Eestit väisas – mullu pidas siin kodumänge Riia Dinamo

«Saal oli täis. Kahju ainult, et Riiale kaasa ei elatud vaid Magnitkale (Magnitogorski Metallurg – toim),» meenutas Levandi, et lõunanaabrite jaoks oli kodusaalist asi kaugel. «Ma loodan, et kui Jokerit tulevad siia, siis me oleme ikka nende poolt rohkem.»

Tõenäoliselt nii ka läheb, sest ainuüksi Jokerit ise kavatsevad Soomest kaasa võtta 3000 inimest, mis on 6000 alla mahutavast Tondiraba Jäähallist üle poole. Samas kommenteerisid Jokerite esindajad, et nemad vastastele – 26. oktoobril Moskva Spartak ja 28. oktoobril Tšerepovetsi Severstal – kaasa elavaid fänne ei karda. Mängijate jaoks olevat tähtsam, et atmosfäär on vali, vahet pole kumma kasuks kisatakse.

Ja kui ka peaks ülejäänud tribüünid täituma venelastele kaasa elavate lasnamäelastega, mis siis? «Nooremale põlvkonnale, kes tegeleb jäähokiga on see väga suur asi, et sellise klassiga mehed tulevad kohale ja nad saavad nad oma silmaga üle vaadata. Igatepidi tore sündmus,» rõhutab epeevehkleja Nikolai Novosjolov, kes käis Jokerite mängu viimati vaatamas möödunud hooajal Sotšis.

Kui igapäevatöös on Novosjolov igati terava käega, siis hokijääl see ei väljendunud – ta läks pealevisetele liiga vara, üritas seetõttu tabada väiksemat sihtmärki ja Sizovile probleeme ei tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles