Suusahüppajad proovivad vaimu treenida norralaste ja sakslaste eeskujul

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suusahüppajad nägid kahe hooaja vahel enim vaeva vaimu treenimisega. Ikka selleks, et treeningutel kaugele maanduvad hüpped ka võistlustel välja tuleksid. Seni on tulemused olnud liiga kõikuvad.

Lisaks spordipsühholoogide abile on suusahüppekoondis kahe hooaja vahel võtnud kasutusele uue lähenemise. Nimelt üritatakse imiteerida pikki võistluspäevi, mis algavad tihtipeale hommikul vara ning lõppevad õhtupimeduses.

«Hüppame päev otsa ja teeme pikki pause, et treeningud oleksid võimalikult sarnased võistluspäevadele, mis võivad ilmastikuolude tõttu kohati väga pikaks venida. See on vaimselt hästi väsitav ning proovime selleläbi võistlusteks paremini valmis olla,» kommenteeris koondise peatreener Jaan Jüris.

Eesti suusahüppe koondisesse kuulub tänavugi kolm meest – Martti Nõmme (25), Artti Aigro (19) ning Kevin Maltsev (18). Kõik kolm tunnistavad, et on selleks hooajaks kõvasti vaeva näinud vaimupoole tugevdamisega. «Olen oma vaimse poolega tööd teinud. Keskendun rohkem tegevusele ja vähem emotsioonidele,» kinnitas Nõmme.

Pikad treeningud on eestlaste jaoks uus asi ning varem pole sellist meetodit kasutatud. Oma peaga seda siiski välja ei mõeldud. Šnitti võeti nii norralastelt kui sakslastelt, kes valmistuvad kurnavateks võistluspäevadeks samamoodi.

Fotol Martti Nõmme, Kevin Maltsev, Artti Aigro ja Jaan Jüris.
Fotol Martti Nõmme, Kevin Maltsev, Artti Aigro ja Jaan Jüris. Foto: TAIRO LUTTER / PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles