«Hommik!» Uno Kaskpeit piirivalve taastamisest: no andke andeks, kaitseliidust ärge rääkige!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevases saates «Hommik!» oli külaliseks Piirivalve erukolonel ja Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Uno Kaskpeit, kellega arutati, kas oleks tarvis sõjaväestatud piirivalve taastada.

Kaheksa aastat tagasi kaotati eraldiseisev piirivalve ning organisatsioon läks Politseiameti alluvusse. Kuid siiani on neid, kes nõuavad sõjaväestatud piirivalve taastamist. Üks neist on piirivalve-veteran Uno Kaskpeit, kes omal ajal just seetõttu protestiks teenistusest lahkus. Kaskpeiti sõnul peaks lisaks tarale piiril olema ka piirivalve. "Iga juhtumi peale peab reageerima. Vahepeal peab patrull liikuma, kontrollima, et asjad on olemas. Olgu seal seda tehnikat nii palju kui tahes. Igasuguse tehnika saab elektroonikaga maha suruda. Patrullisüsteem peab olema," rääkis Kaskpeit stuudios.

Kaitseliidu olemasolu mainimine pani aga stuudiokülalise muigama, sest tema sõnul on kaitseliit poliitiliselt ülespuhutud, kuna suur osa nendest, kes liikmed on, töötavad tegelikult Soomes ja Rootsis ja ei anna näolegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles