Galerii: Vaata, kes käisid Apollo Kino Solarises Eesti kalleima teleseriaali «Pank» esilinastusel

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. oktoobri õhtul algusega kell 18:30 esilinastus Tallinnas Apollo Kino Solarises Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul valminud teleseriaal «Pank», mis jõuab teleekraanidele 18. oktoobril. 10-osalise sarja esimese jao vaatamisele suurelt ekraanilt kogunesid nii sarja tegemises kaasa löönud inimesed kui ka põnevil filmi- ja telerahvas. Vaata täienevast galeriist, kes saabusid Eesti kalleima telesarja avaosa kaema!

Tegu oli väga erilise sündmusega, kuna ei juhtu just sageli, et telesari kinos näitamisele tuleb.

Seriaali «Pank» saab alates 26. oktoobrist vaadata lisaks teleekraanidele ka Postimehe veebis.

Novembris mainekal Genfi filmifestivalil parima telesarja auhinnale kandideerima valitud 10-osalise seriaali ümber on hakanud tiirlema kuuldused ka rahvusvahelisest menust. Juba peatselt pärast kodumaiseid tuleristseid selgub, kas Eesti kalleim seriaal saab ka piiritagust tunnustust kogeda. 

«Pank» on Eesti kõige kallim ja suurejoonelisem telesari, mis läks maksma üle 1,5 miljoni euro (kümme korda kulukam kui keskmine Eesti seriaal) ning räägib see metsikute 1990. aastate anarhilise kapitalismi esimesest faasist. 

Riigis, kus leiba sai talongiga ning restorani pääsemiseks oli vaja šveitserile 25 rubla anda, muutus ühel hetkel kõik. Tänavatele tuli suhkruvatt ja erataksod, valuutapoodidest võis osta sulejopesid ja sukkpükse, igaüks võis erastada korteri või teha oma firma. Mõned tegid oma panga. «Pank» kõneleb Eesti inimeste ees olnud valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani. Seriaali keskmes on sündmused ühes pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990ndate alguses saabub panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ning Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ning kõik tegelased on silmitsi oluliste valikutega.

Sarja toodab Itamambuca eesotsas produtsent Paul Aguraiujaga. Stsenaristid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Sarja lavastajatoolis istuvad Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak, Marianne Kõrver ja Jan-Erik Nõgisto. 

Sarja tegelasi kehastavad Sergo Vares, Priit Võigemast, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Kati Outinen, Markus Luik, Inga Salurand, Reimo Sagor jt.

Linnarahvas saab sarja kaht esimest episoodi enne telerisse jõudmist samuti soovi korral suurel ekraanil näha: seansid toimuvad esmaspäeval, 15. oktoobril kell 19.40 Apollo Kino Solarises ja teisipäeval, 16. oktoobril kell 19.00 Apollo Kino Mustamäel.

Osta pilet siit!


Vaata ametlikku treilerit:


Veidi enam kui kuu aja eest üllitasid sarjategijad seriaalist ka ühe pingsa stseeniga tiiseri (lühikese videoklipi):

Vaata ka esimest, rahvusvahelist treilerit, mis ilmus veidi enam kui aasta eest:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles