«Pank» tuleb kinno! Eesti kalleima sarja esimesi osi näeb ka suurel ekraanil

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergo Vares tunnistab, et sarjas «Pank» soovisid nad mustvalgeid karaktereid vältida, sest musta ja valge vahele mahub hulk toone ja varjundeid, kus peitub palju inimlikku. Fotol Sergo Vares pankur Toomasena. 
Sergo Vares tunnistab, et sarjas «Pank» soovisid nad mustvalgeid karaktereid vältida, sest musta ja valge vahele mahub hulk toone ja varjundeid, kus peitub palju inimlikku. Fotol Sergo Vares pankur Toomasena. Foto: Jekaterina Abramova

Homme õhtul Apollo Kino Solarises pidulikult esilinastuva kodumaise telesarja «Pank» kahte esimest episoodi (kokku kümme) saavad kiiremad enne telerisse jõudmist näha ka suurel ekraanil. 

Seansid toimuvad esmaspäeval, 15. oktoobril kell 19.40 Apollo Kino Solarises ja teisipäeval, 16. oktoobril kell 19.00 Apollo Kino Mustamäel. Osta pilet siit!

«Pank» on Eesti kõige kallim ja suurejoonelisem telesari, mis läks maksma üle 1,5 miljoni euro (kümme korda kulukam kui keskmine Eesti seriaal) ning räägib see metsikute 1990. aastate anarhilise kapitalismi esimesest faasist. 

Äsja sai teatavaks, et sari võistleb mainekal Genfi filmifestivalil.

Riigis, kus leiba sai talongiga ning restorani pääsemiseks oli vaja šveitserile 25 rubla anda, muutus ühel hetkel kõik. Tänavatele tuli suhkruvatt ja erataksod, valuutapoodidest võis osta sulejopesid ja sukkpükse, igaüks võis erastada korteri või teha oma firma. Mõned tegid oma panga. «Pank» kõneleb Eesti inimeste ees olnud valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani. Seriaali keskmes on sündmused ühes pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990ndate alguses saabub panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ning Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ning kõik tegelased on silmitsi oluliste valikutega.

Sarja toodab Itamambuca eesotsas produtsent Paul Aguraiujaga. Stsenaristid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Sarja lavastajatoolis istuvad Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak, Marianne Kõrver ja Jan-Erik Nõgisto. 

Sarja tegelasi kehastavad Sergo Vares, Priit Võigemast, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Kati Outinen, Markus Luik, Inga Salurand, Reimo Sagor jt.

«Pank» esimene episood esilinastub pidulikult 10. oktoobril Apollo Kino Solarises. 

Seriaali «Pank» saab alates 26. oktoobrist vaadata ka Postimehe veebis. 

Vaata ametlikku treilerit:


Veidi enam kui kuu aja eest üllitasid sarjategijad seriaalist ka ühe pingsa stseeniga tiiseri (lühikese videoklipi):

Vaata ka esimest, rahvusvahelist treilerit, mis ilmus veidi enam kui aasta eest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles