Postimehe video: Bayern sai koduväljakul viimase nelja aasta rängima kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Inglismaa kõrgliiga uut hooaega on ülimalt keskpärasel moel alustanud Manchester United ja Hispaanias otsib kadumaläinud väravasoont Madridi Real, siis Saksamaal on ootamatult raskustesse sattunud viimaste aastate valitseja Müncheni Bayern. Kodus tuli neil tunnistada Mönchengladbachi Borussia 3:0 paremust.

Hooaega kümne järjestikuse võiduga alustanud Bayern leppis seejärel koduliigas 1:1 viigiga Augsburgi vastu ning kaotas 0:2 Berliini Herthale. Lisaks tehti 1:1 viik ka Meistrite liigas, kus võõrustati Amsterdami Ajaxit. Nüüd lõid Alassane Plea ja Lars Stindl juba esimese 16 minutiga kaks väravat, viies Gladbachi ette. Lõppskoori vormistas 88. minutil Patrick Herrmann.

Mönchengladbachi Borussia mängijad tähistavad võitu, vasakul kahele esimesele väravale eeltöö teinud Jonas Hofmann.
Mönchengladbachi Borussia mängijad tähistavad võitu, vasakul kahele esimesele väravale eeltöö teinud Jonas Hofmann. Foto: Andreas Gebert / REUTERS / Scanpix

Kodus kaotas Bayern kolme väravaga viimati kevadel eelmise hooaja viimases voorus, jäädes 1:4 alla Stuttgartile. Ent ise kuivale jäädes saadi viimati kodus ametlikus mängus kolme väravaga lüüa 2014. aasta aprillis, kui Madridi Real lõi neile Meistrite liiga poolfinaalis neli vastuseta väravat. Bundesligas pärineb sama masendav kaotus kaks nädalat varasemast ajast, 2014. aasta 12. aprillil võitis Dortmundi Borussia Allianz Arenal samuti 3:0.

Liigatabelis kukkus Bayern koguni viiendaks. Liidril Dortmundi Borussial on 17 punkti, järgnevad 14 punktiga Mönchengladbachi meeskond, Bremeni Werder ja Berliini Hertha. Bayernil on 13 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles