Postimehe video: vägistamissüüdistust tõrjuv Ronaldo on läinud sponsoritele ja meeskonnale maksma röögatu summa

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo eraelus on rasked ajad.
Cristiano Ronaldo eraelus on rasked ajad. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix

Cristiano Ronaldo, keda ameeriklanna Kathryn Mayorga süüdistab 2009. aastal aset leidnud vägistamises, käis küll taas väljakul ja aitas Torino Juventusel alistada 2:0 Udinese, lüües teise värava, ent nii tema tööandja kui ka sponsorid on pidanud skandaali tõttu kandma juba väga suuri kahjusid.

Udineses asuti kohtumist juhtima 33. minutil uruguailase Rodrigo Bentancuri väravast, millele neli minutit hiljem lisas oma poolt tabamuse maailma parim jalgpallur Ronaldo. Suvel Madridi Realist saabunud portugallase jaoks oli see neljas värav Serie A-s.

Börsil oleva Juventuse aktsia hind langes aga reedel tervelt kümme protsenti ning portugallase näopilt kadus võtmetähtsusega sponsori kodulehelt, vahendab ESPN. EA Sports, mis toodab FIFA ametlikku videomängu, jõudis vahetult enne skandaali puhkemist panna Ronaldo mänguümbrise kaanele. Lepingut pole küll lõpetatud, ent nagu Associated Press ekraanitõmmiseid uurides tuvastas, on nende kodulehel kohas, kus veel teisipäeval ilutses Ronaldo nägu, nüüd tühjus.

Portugallane asendati esmalt fotopanga pildiga telekamängu mängivatest meestest, ent mustvalge foto temast jäi lehekülje alanurka alles. Reedel asendus aga seegi PSG staari Neymari portreega. «Nad peavad olema ettevaatlikud, et teda enneaegselt hukka ei mõistaks. Lepingus võib olla sees punkt, et nad peavad omandatud õigusi ka kasutama,» märkis ESPNile Londonis asuvas advokaadibüroos Mischon de Reya töötav spordiõigustele spetsialiseerunud Simon Leaf. EA Sport keeldus täpsustavatest kommentaaridest.

Mängus pole miljonid, vaid lausa miljardid

Nike, kes on sõlminud Ronaldoga väidetavalt miljardi dollari suuruse lepingu, on samuti avalikult oma muret väljendanud. Internetistriimide platvorm DAZN, kes lõi Ronaldoga käed alles augustis, märkis AP-le, et «võtab süüdistusi erakordselt tõsiselt ja jälgib olukorda ülima tähelepanuga.»

Nädala sees Juventuse Meistrite liiga mängust eemale jäänud Ronaldo tegi kolmapäeval avalduse, milles lükkas kõik Mayorga väited kindlameelselt ümber. Juventuse klubi on avaldanud portugallasele täit toetust, sõnades, et usub oma tähtmängijat.

Juventus maksis suvel Madridi Realile 112 miljonit eurot, et kasvatada Ronaldo palkamisega ligitõmbavust üle kogu maailma ja jahtida Meistrite liiga võitu. Lõppeva nädala jooksul on klubi aktsiate hind aga langenud koguni 20 protsenti, kusjuures eriti suur oli langus reedel, kui mitu sponsorit murelike avaldustega lagedale tuli.

Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis. Naise väitel lõppes nende ühine õhtu sellega, et jalgpallur vägistas ta. Portugallane on süüdistust tuliselt eitanud.
Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis. Naise väitel lõppes nende ühine õhtu sellega, et jalgpallur vägistas ta. Portugallane on süüdistust tuliselt eitanud. Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP

Mayorga esindajad on teatanud, et taotlevad kohtult 2010. aastal sõlmitud vaikimiskokkuleppe tühistamist. Selle raames olevat Ronaldo maksnud naisele suu pidamise eest 350 000 dollarit. Avaldus anti sisse 27. septembril ning selles süüdistatakse, et Ronaldo palgal olnud inimesed survestasid Mayorgat leppele alla kirjutama.

«Võib olla, et sportlane peab enne mõne firmaga lepingu sõlmimist neid sellise leppe olemasolust teavitama. Võib ka olla, et ta on endast jätnud mulje kui puhta mainega sportlasest, ehkki tema kapis on luukeresid. Kui firmad oleks neist teadnud, poleks nad ehk temaga koostööd tegema hakanud,» arutles Leaf variantide üle, mis võiksid anda sponsoritele võimaluse Ronaldoga leping ühepoolselt lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles