Raju õrritaja: vaata Eesti 90ndate uljastest finatshaidest rääkiva seriaali «Pank» värsket treilerit (2)

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peatselt jõuab teleekraanile EV100 puhul valmiv kauaoodatud 10-osaline kodumaine telesari «Pank». Täna ilmus sarjale ametlik ning eriti raju treiler, mis annab kaasakiskuvalt vihjeid, mis sarjas saama hakkab.

Tegu on Eesti kõige kallima ja suurejoonelisema telesarjaga, mis läks maksma üle 1,5 miljoni euro (kümme korda kulukam kui keskmine Eesti seriaal) ning mis räägib metsikute 1990. aastate anarhilise kapitalismi esimesest faasist. See on aeg, mil teeniti esimesed miljonid, mille saamise kohta pole siiamaani viisakas küsimusi esitada. 

Draamaseriaal leiab aset Eesti esimeses pangas, mis mõjutab kogu riigi arengut, kasvades peadpööritava kiirusega, kuni ühel hetkel muutub liiga edukaks, et oleks võimalik tema jätkamine senisel kujul. Segunevad triumfid ja kriisid majanduses, poliitikas ning inimeste eludes.vSeriaal põhineb osaliselt tõestisündinud lool ning räägib Eesti panganduse, majanduse ja poliitika põimumisest ning ajastute kiirest vahetumisest, mille tulemuseks olid nii märkimisväärsed võidud kui ka korvamatud kaotused.

Tegijad on rõhutanud, et nad ei aja taga ajaloolist täpsust, vaid soovivad kunstilises vormis kujutada 1990. aastate vaimsust. 

Sarja toodab Itamambuca eesotsas produtsent Paul Aguraiujaga. Stsenaristid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Sarja lavastajatoolis istuvad Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak, Marianne Kõrver ja Jan-Erik Nõgisto. 

Sarja tegelasi kehastavad Sergo Vares, Priit Võigemast, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Kati Outinen, Markus Luik, Inga Salurand, Reimo Sagor jt.

«Pank» esimene episood esilinastub pidulikult 10. oktoobril Apollo Kino Solarises. 

Sari jõuab Eesti televaatajate ette 18. oktoobril ETV eetris ning pärast seda saab kogu sari olema järelvaadatav Postimehe veebis. 

Seriaal kinos! 15. oktoobril kell 19.40 saab kaht esimest episoodi vaadata Apollo Kino Solarises ja 16. oktoobril kell 19.00 Apollo Kino Mustamäel. Osta pilet siit!

Veidi enam kui kuu aja eest üllitasid sarjategijad seriaalist ka ühe pingsa stseeniga tiiseri (lühikese videoklipi):


Vaata ka esimest, rahvusvahelist treilerit, mis ilmus veidi enam kui aasta eest:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles