Video: Fury ja Wilderi löömingust jäid tulisel pressikonverentsil puudu loetud sekundid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu karta võis, ei suutnud raskekaalu poksitähed Tyson Fury ja Deontay Wilder end enne peatset tiitlimatši peetud viimasel pressikonverentsil jälle vaos hoida. Sarnaselt 1. oktoobril peetud pressikonverentsile oleks mehed omavahel äärepealt kättpidi kokku läinud, tuliseid sõnu lendas edasi-tagasi vägevalt.

Mehed poksivad 1. detsembril Los Angeleses Staples Centeris, ent äärepealt oleks ka nüüd sealsamas löömaks läinud. Britt ja ameeriklane tuli igatahes lõpuks teineteisest eemale tõmmata. Wilder teatas esmalt, et Fury olla närvilise moega, end Mustlaskuningaks tituleerinud Fury kuulutas aga seepeale, et Wilder näeb kuidagi kõhnavõitu välja. Füüsiliseks läks lugu siis, kui Fury Wilderit kergelt tõukas.

«Millal tahes, seitse päeva nädalas ja pühapäeval kaks korda,» lubas Fury ameeriklasega iga kell arved klaarida. «Lase käia, sa suur peldik. Näete, tema vajab kõiki oma abimehi, mina ei vaja kedagi,» praalis britt. «Tulin USAsse üksi ja seisan siin vastamisi iga mehega, kelle tema ema on sünnitanud. Lase aga käia, igavene memmekas.»

Wilder vastas seepeale: «Kõik, mida ütled, keeran su vastu, usu mind.» Fury lubas ameeriklase seepeale nokauti lüüa. Pressikonverents jäeti mõistagi pooleli, ent veel enne jõudis Wilder kostitada vastast viimase sõnavõtuga: «Usu, kogu su jutt mõjutab sind ennast. Mees, sa oled nii närvis. Sul tuleb tegemist tapjaga. Sul tuleb tegemist maailma parima mehega, kes lööb sul pildi taskusse. Ma ei jõua ära oodata. Kui ma su laipa vaatan, pole mul vähimatki kahjutunnet,» teatas Wilder.

Kui palju oli selles jutus tõsiseltvõetavat teksti ja kui palju reklaamikära tekitamiseks mõeldud ärplemist, võib mõistagi igaüks ise otsustada. Wilder kaitseb 1. detsembril talle kuuluvat WBC tiitlivööd, mis on püsinud tema valduses alates 2015. aastast. Selle aja jooksul on Wilder alistanud kõik seitse väljakutsujat.

Fury tahab aga saada nii WBC vööd kui ka mõne aasta eest talle kuulunud WBA, WBO ja IBO tiitleid, mille ta oli sunnitud toona loovutama. Kolm viimatinimetatud tiitlit kuuluvad praegu Anthony Joshuale, kes kaitses neid äsja Aleksandr Povetkini vastu. Ükskõik kumb mees Wilderi-Fury matši võidab, igal juhul ootab avalikkus seejärel tema ja Joshua duelli.

Tyson Fury ja Deontay Wilder läksid jälle kraaklema.
Tyson Fury ja Deontay Wilder läksid jälle kraaklema. Foto: Chris Farina / ZUMAPRESS.com / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles