Telesaade «Pöörased nullindad» paljastab sajandialguse vandenõuteooriad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miski pole tegelikult nii nagu paistab. Tõe taga peitub midagi palju enamat ning rahvas langeb mõne teema suhtes lausa justkui massipsühoosi. Telesaade «Pöörased nullindad» meenutab sajandialguse raputavamaid sündmusi. 

Täna kell 20.00 sukeldub Kanal 2 uus retro-doksaade «Pöörased nullindad»  vandenõuteooriatesse. Teiste seas avaldavad arvamust Andrus Ansip, Mihkel Kärmas, Peeter Võsa, Evelin Sepp, Krista Lensin.

Nullindad oli aastakümme, kus Eesti tõusis fööniksina tuhast ning rajati tänapäeva Eesti. Aastakümne üks tähelepanuväärsemaks sündmuseks maailmas oli vaieldamatult 11. septembri terroriakt Ameerika Ühendriikides.

Tänane Kroonika peatoimetaja Krista Lensin elas tol ajal New Yorgis, meenutab saates terrorirünnakut kaksiktornidele. «Ma mäletan, et see oli nagu filmis. See paanika, mis tekkis, kui inimene seisis su lähedal, siis sa tundsid nagu ihukarvades seda metsikut surmahirmu. Me kõik hakkasime jooksma teisele poole, mis oli ka õõvastav,» ei ole Lensin siiani neist sündmustest üle saanud.

Üks müsteerium, mis nullindates jälle pinnale tõuseb, on 1994. aastal toimunud Estonia katastroof.  «Mida rohkem trummi taod, seda rohkem transi rahvas läheb ja seda õhinamalt haarab info järgi. Olgu ta siis tõene või väär,» kommenteerib Peeter Võsa tolle aja ajakirjandust.

Toonased tegijad ja tippsündmused toob ekraanile saatejuht Madis Kimmel.

Saade on eetris Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit». Kui teleri ette ei jõua, saad saatest osa Elu24 otseülekande vahendusel!

Embed kood:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles