«Hommik!» Kohtunik hoiatab: omakohtul võivad olla karmid tagajärjed!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Omakohtul või isiklikul kättemaksul võivad olla väga karmid tagajärjed, rääkis tänases saates «Hommik!» ringkonnakohtunik Andres Parmas. 

Me kõik oleme olnud elus olukordades, kus me soovime meile kahju või liiga teinud inimestele kätte maksta. Kahjuks võib see tuua tagajärgi, mis enda elu igaveseks ära rikuvad. 

"Üks traagiline lugu hiljutisest ajast meenub noormehest, kelle suhtes hilisem kannatanud oli varem vägivalda tarvitanud. Ja tegi seda jälle, aga seekord otsustas noormees ennast kaitsta. Hädakaitse on loomulikult lubatud, aga noormees kaotas enesevalitsuse, tal läks silme eest mustast ning enesekaitsest sai valimata peksmine juba võitlusvõimetu kannatanu vastu, kes suri," rääkis Parmas.

"Aga sellistel juhtumitel ei ole otsuse tegemisel midagi keerulist, kui asjaolud on selged. Ebamugavaks teeb asja see, et inimene, kes on langenud ohvriks ning ta on sellele reageerides üle inimlike piiride läinud - neist on inimlikult kahju. "

Mis on omakohus ja miks oleks mõistlik sellest hoiduda, vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles