Otsepilt: Avatud Ühiskonna Foorumil arutletakse Euroopa võlakriisi siiani tuntavatest tagajärgedest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro.
Euro. Foto: SCANPIX

Tallinnas toimub täna XXII Avatud Ühiskonna Foorum, mille teemaks on tänavu «Euroopa võlakriisi pikk vari: ühiskondlikud pinged ja majanduse taastumine». Postimees teeb foorumilt otseülekande.

Tänavuse Foorumi peaesinejateks on Heather Grabbe, filantroop George Sorosi loodud Avatud Ühiskonna Fondide võrgustiku Euroopa Poliitika Instituudi (Open Society European Policy Institute) direktor ning Olli Rehn, endine Euroopa Komisjoni volinik ja Soome majandusminister, kes tänavu kevadest juhib Soome keskpanka. Mullu nimetas rahvusvaheline poliitikaväljaanne Politico Heather Grabbe'i Brüsseli ühes mõjukamaks naiseks.

Foorumi esimeses pooles analüüsivad Grabbe ja Rehn Euroopa sotsiaalmajanduslikku olukorda, ühiskondlikke pingeid, väljapääsu pikaleveninud finantskriisist ning eesseisvaid poliitilisi valikuid.

Teise osa juhatab sisse mõttekoja Praxis juhatuse esimees Tarmo Jüristo, kes peegeldab Grabbe'i ja Rehni räägitut Eesti ühiskonda. Lühikesele sissejuhatusele järgneb arutelupaneel, kus lisaks Jüristole esinevad Tartu Ülikooli eetikakeskuse asutaja ja juhataja, professor Margit Sutrop; Tallinna Ülikooli dotsent, politoloog Mari-Liis Jakobson ning kommunikatsiooniettevõtte META Advisory Group partner ja strateegiline nõustaja Andreas Kaju.

Foorumit juhib Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik, 2012-2018 Brüsseli korrespondendiks olnud Johannes Tralla.

Täpsema info esinejate ja ajakava kohta leiab Avatud Eesti Fondi kodulehelt.

Avatud Ühiskonna Foorum on Avatud Eesti Fondi iga-aastane tippsündmus, mis toob kokku mõtlejaid Eestist ja mujalt maailmast, et arutleda avatud ühiskonna, demokraatia ja poliitikaga seotud teemadel. Esinejate seas on olnud George Soros, Martti Ahtisaari, Jeremy Rifkin, Susan George, Robert Putnam, Timothy Garton Ash, Andrei Illarionov ning paljud teised tuntud mõtlejad ja arvamusliidrid.

XXII Avatud Ühiskonna Foorum on korraldatud koostöös Tartu Ülikooli eetikakeskusega. Konverentsi korraldamist toetab Tartu Ülikooli eetikakeskus Haridus- ja Teadusministeeriumi riikliku programmi «Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009–2013» jätkuprogrammi raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles