Postimehe video: jupike musta kleeplinti läks tipptiimile maksma tiitli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedes AMG Team Black Falcon ületas Blancpain GT kereautosarja viimasel etapil Barcelonas finišijoone esikohaga ja teadmisega, et sarja kestvussõitude tiitel kuulub neile. Hiljem andsid kohtunikud Maro Engelile, Yelmer Buurmanile ja Luca Stolzile ning nende meeskonnale külma dušši diskvalifitseerimise näol.

Kohtunikud märkasid Mercedese ülevaatusel, et selle õhuvõtuavades on musta kleeplinti kohtades, kus seda teps mitte olema ei peaks. Black Falconi meeskond väitis, et nad on alati sinna teipi paigutanud ja see ei paku masina sooritusvõimele mingit kasu, kuid kohtunikud otsustasid, et nende masin ei vasta seetõttu võistlustingimustele ja tiimi tulemus tühistati.

Black Falcon on otsuse vaidlustanud ja seetõttu ei ole tulemusi veel ametlikult kinnitanud.

Blancpaini sarja üldvõit kuulub ka sprindidistantside parimaks kroonitud Raffaele Marciellole ja tema Team Pro Akkale, kes lõpetasid Barcelonas Black Falconi järel teisena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles