Video: milliste mõtetega läksid inimesed paavst Franciscuse missale?

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata videost, milliste mõtetega ootasid inimesed pääsu paavsti missale.

Soomlase Susanna Poikela jaoks on paavsti puhul tähtis tema sõnum hoolitsusest teineteise vastu. «Mulle meeldivad tema mõtted ühiskonnast ja kirikust,» ütles Poikela missa eel.

Samuti Soomest koos emaga Eestisse tulnud Terhi Pääskylä-Malmström on paavstist vaimustuses. «Mina tulin täna Helsingist. See, et paavst külastab Eestit on ju väga äge asi. Siis ma aga hakkasin enne tulekut paavstiga rohkem tutvuma ning ma olen täiesti vaimustuses, sest ta on selline suur uuenduste mees,» rääkis naine.

Katoliiklasest Tiina Siimetsa arvates on paavsti külaskäik Eesti jaoks väga erakordne sündmus. «Ei ole ju palju maid, kus paavst on käinud. Kuna ma ise olen katoliiklane, samuti minu pere, siis see on suur sündmus, sest jumala asemik maa peal on tulnud meid külastama. Sellel on väga suur tähendus ning see on suur õnnistus meile kõigile. Loomulikult ka eestimaale, sest nii palju on räägitud sellest, et peale Johannes Paulus II-e visiiti Eestisse, muutus siin ju tohutult palju. Ma usun, et neid vilju, mida paavsti külaskäik kaasa toob, me alles näeme.»

Vaata pikemalt videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles