Tipphetked: Klavan ja Cagliari tegid Itaalia kõrgliigas dramaatilise ja võitlusliku viigi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia jalgpalli kõrgliiga kuuendas voorus tegid dramaatilise ja võitlusliku väravateta viigi Ragnar Klavani koduklubi Cagliari ja Genoa Sampdoria. Klavan mängis algusest lõpuni.

Mõlemal meeskonnal oli palju väravavõimalusi, kuid mida polnud, olid väravad. Mängu üleminutitel põhjustas vahetusest sekkunud Cagliari keskkaitsja Marco Andreolli Sampdoria kasuks 11 meetri karistuslöögi, kuid Sardiinia meeskonna puurilukk Alessio Cragno tõrjus Dawid Kownacki penalti.

Ühe võidu ja kahe kaotuse kõrvale hooaja kolmanda viigi teeninud Cagliari (6 punkti) paikneb pärast neljapäeva õhtut liigatabelis 15. kohal. Sampdoria (8 punkti) hoiab kaheksandat kohta.

Ülejäänud neljapäevased kuuenda vooru mängud: Udinese – Lazio 1:2, Roma – Frosinone 4:0, Atalanta – Torino 0:0, Genoa – Chievo 2:0, Juventus – Bologna 2:0, Napoli – Parma 3:0.

Cagliari - Genoa Sampdoria kohtumine täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Cagliari on senise viie mänguga teeninud viis punkti. Ainuke võit pärineb kolmanda vooru võõrsil-mängust Atalantaga (1:0), mõlemad koduväljakul peetud kohtumised on viigistatud (2:2 Sassuologa, 1:1 AC Milaniga). Viimati kaotas Cagliari laupäeval 0:2 Parmale.

Klavan on pärast klubiga liitumist kuulunud alati põhikoosseisu ja mänginud 90 minutit. Cagliari esitused on seni väga suurel määral sõltunud ründaja Leonardo Pavoletti esitustest, kes pidi aga viimatise kohtumise seljahäda tõttu vahele jätma. Täna on Pavoletti küll esialgses nimekirjas, aga tema tervise kohal on endiselt küsimärgid.

Cagliari külalised Genoa Sampdorial on tabelis seitse punkti. Kui kolmandas voorus purustati võõrsil 5:0 Frosinone, siis järgmises kahes mängus tehti esmalt Fiorentinaga 1:1 viik ja jäädi siis 0:1 alla Milano Interile.

Itaalia meistriks on läbi aegade tulnud 16 klubi ning Cagliari ja Sampdoria jagavad selles edetabelis ühe tiitliga 12.-16. kohta. Kui Cagliari triumfeeris 1970., siis Sampdoria 1991. aastal. Nad on viimane meistriks tulnud klubi, kelle kodulinn pole Rooma, Torino või Milano. Lisaks on Sampdoria arvel neli Itaalia karikavõitu (1985, 1988, 1989, 1994) ja UEFA karikavõitjate karikasarja tiitel 1990. aastast.

Tänase mängu kohtunik on Itaalia hetke esinumber Gianluca Rocchi, kes teenindas suvisel MM-finaalturniiril alagrupikohtumisi Portugal - Hispaania (3:3) ja Jaapan - Senegal (2:2) ning kaheksandikfinaali Brasiilia - Mehhiko (2:0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles