Postimehe video: Hollandis meenutati vutimatšil Teise Maailmasõja ohvriterohket lahingut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollandi jalgpalli kõrgliiga kuuendas voorus viigistas Arnhemi Vitesse eile koduväljakul 1:1 ADO Den Haag meeskonnaga, kui Tim Matavži 18. minuti väravale vastas külaliste poolt 65. minutil Abdenasser El Khayati.

Kohtumise eel ja ajal meenutati Teise Maailmasõja ohvriterohket Arnhemi lahingut (17.-26. september 1944). Seda tehakse Vitesse kodumängudel iga aasta septembris. Staadionile kutsutakse lahingu veteranid, mängu eel esineb Suurbritannia sõjaväe torupilliansambel ja tribüünil rullitakse lahti mälestusplagu.

Lisaks ei kanna Vitesse meeskond neis mälestusmängudes omatavapärast kollase-mustatriibulist vormi, vaid sinise-violetsetriibulist. Just need on Arnhemi lahingus suuri kaotusi kandnud Suurbritannia langevarjukorpuse värvid. Wikipedia andmetel hukkus Arnhemi lahingus ligi 2000 liitlasvägede sõdurit ja ligi 7000 langes vangi.

Arnhemi Vitesse on Eesti väravavahi Marko Meeritsa endine koduklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles