Video uuest spordialast: Ruubiku kuubiku ekstreemlahendamine?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur osa inimesi alustab Ruubiku kuubiku lahendamist, see läheb nässu, siis nad unustavad selle aastaks või paariks kuhugi riiulile, lõpuks võetakse see uuesti kätte ja kui ikka välja ei tule, siis kisuvad nad lihtsalt ruutudelt kleepsud pealt ja panevad nii kuubiku taas õigeks. Aga on ka neid, kel tuleb lahendamine veidi paremini välja.

Kõnealuses videos demonstreerivad oma oskusi Massi Piffaretti, kes sätib kuubiku õigeks mootorpaadi järel veetuna, ja Jeffrey Provenzano, kes lahendab selle kuulina maa poole tuhisedes.

Tegu on mõistagi reklaamitrikiga – energiajoogifirma Red Bull kasutab ära enda toetatavaid ekstreemsportlasi, et reklaamida eesootavaid Ruubiku kuubiku lahendamise maailmameistrivõistlusi, kus ollakse nimisponsoriks. Aga ega see ei tee meeste sooritusi karmides oludes kuidagi vähem märkimisväärseks.

Ruubiku kuubiku lahendamise MMi auhinnafond on 30 000 dollarit (25 610 eurot) ja tiitel jagatakse välja neljas kategoorias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles