POSTIMEHE VIDEOLUGU Ringkäik T1 ehitusel – millised kauplused tulevad, millal jõuab Eestisse vaateratas ja kes avab uksed esmakordselt?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna piirile rajatav Baltikumi suurim kaubanduskeskus T1 jookseb ajaga võidu, et oktoobri lõpus uksed avada. Postimees tegi hiljuti hoones ringkäigu ja uuris, millised poed neljakorruselist superkaubamaja täitma hakkavad.

«Need inimesed, kes täna sõidavad sellest hoonest siin mööda ja mõtlevad, et üks suur maja, mis tasapisi võtab ka väljast juba ilmet, ei kujuta ette, mida täpselt me siin sees loome,» rääkis uut ostukeskust arendava Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor. 

Tema sõnul on T1 eesmärk raputada nii Eesti kui Euroopa kaubandusekeskuste turgu, näidata, milline üks kaasaegne ostukeskus välja peaks nägema. Nii on keskuse arendamisel on eeskujuks võetud Euroopa kõige uuemaid ja kaasaegsemaid ostukeskusi nagu 2015. aastal Stockholmis avatud Mall of Scandinavia ja 2014. aastal Türgis avatud Mall of Istanbuli. 

Nime valikul võeti ka neist eeskuju, kuigi Remmelkoor nendib, et kaubanduskeskus kui selline on viimasel ajal end devalveerinud, sest praktiliselt iga suurem supermarket tituleerib end kohe keskuseks. Seetõttu on avalikkuses jäänud mulje, et neid tuleb kogu aeg juurde. «Selle (T1 – toim) eesmärk on teha Tallinnast rahvusvahelist kohta,» lausus arendaja.

Nii on neljakorruselises superkaubamajas arvestatud üle 200 rentnikuga, millest 35 on toidukohad ning 40–50 avavad Eestis uksed esmakordselt.

Vaata lähemalt juuresolevast videoloost, mis ehituse lõpukuudel T1 peal toimub, kes täpselt seal uksed avavad ja millal jõuab Eestisse paljuräägitud vaateratas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles