Postimehe video: Ogier siunas karjääri suurimat prohmakat ja kiitis Tänakut

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi rallil laupäeval meistrimeest mänginud, auto korda saanud, kuid seejärel siiski uuesti katkestanud viiekordne maailmameister Sebastien Ogier sõnas, et süü lasub temal. «See oli mu karjääri kõige rumalam viga!»

Ogier sõitis teelt välja 11. kiiruskatsel. Ta kinnitab, et tegelikult ei läinud auto isegi mitte katki - kriimud tulid alles autot välja tõmmates - kuid prantslane jäi kinni.

«Ma vist ei kuulnud täpselt Julieni (Ogier' kaardilugeja Julien Ingrassia - toim) märkmeid, pidurdasin liiga hilja. Kiirus oli küll väike, aga sõitsime ikkagi teelt välja,» selgitas ta. Nad küll üritasid autot liikuma saada, ent tulutult. «Olime kinni, mis kinni.»

Nõnda oli Ogier' võimas töö - prantslane parandas kahe katse vahel õõtshooba, hilines 10. katse finišisse, sai küll minutilise ajatrahvi, ent võitis siiski kiiruskatse - luhtas.  «Me pidanuks juhtima minema, aga oleme rallilt hoopis väljas! See on motosport.»

Ogier on kõrgest mängust väljas, MM-sarja üldliider Thierry Neuville vedrustuse purunemise tõttu samuti. Ent ralli liider on Ott Tänak, kes ihub tugevalt hammast ka MM-sarja üldarvestuses. 

«Ainus sõitja, kes selle nädalavahetuse hästi on teinud, on Ott, kes pole teinud ühtegi viga. Kindlasti on ta tiitliheitluses tagasi. Kui ta muidugi lõpetab,» sõnas Ogier. «Ott väärib seda, ta on teinud kõva tööd. Muidugi tuleb veel meie kolme vahel heitlus. Miski pole võimatu!»

Ogier kinnitas, et homme on tal vaid üks eesmärk - punktikatselt saada maksimumpunktid. «Mul pole seal enam midagi kaotada, nii et kavatsen võidelda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles