Tänak: ma ei osanud nii halbu tingimusi oodata, aga oleme hädadest hoidunud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänak ja Martin Järveoja suutsid Türgi ralli esimese täispika võistluspäeva lõpetada katsevõiduga, mis kergitas mehed üldarvestuses viiendaks. Enda paranenud hoog, Mads Östbergi ja Elfyn Evansi katkestamised ning nendest möödumisega aega kaotanud konkurendid tähendavad, et meeste seis pole nädalavahetuse eel sugugi nii hull, kui veel loetud tunnid tagasi paistis.

Enne kuuenda kiiruskatse draamasid, kus eelnimetatud mehed oma vedrustuse lõhkusid, näis Tänak olevat kinni üheksandas kohas. Seega on viies positsioon päeva lõpus ootamatult positiivne.

«On olnud mingis mõttes närviajav päev,» rääkis Tänak All Live otse-eetris, mõeldes peaasjalikult hommikule, kus ta kaotas aega tolmus sõites ning seejärel ei saanud kuidagi oma Toyota Yaris WRCd Türgi teedega klappima.

«Samas teadsime, et see on raske etapp ja me ei pea soorituse poolest nii tugevad olema, et heal kohal lõpetada. See ralli on nii karmides tingimustes ja siin on palju teisi detaile, millega peab täppi panema, et see edukalt lõpetada. Praeguseni on olnud päris normaalne võistlus – oleme hoidunud hädadest ja oleme turvaliselt päeva lõpus, mis on kõige tähtsam.»

Küsimuse peale, kas Tänakule ja teistele Toyotadele valmistasid peaasjalikult muret Türgi käänulised ja aeglased kiiruskatsed, vangutas saarlane pead.

«Teed pole mitte liiga tehnilised, vaid pinnas ei tööta nii nagu me ootasime või lootsime,» selgitas Tänak. Ka tiimiboss Tommi Mäkinen sõnas päevasel teeninduspausil, et rehvid kulusid ootamatult vähe ja Tänaku sõnul ei saa ükski testisõit piloote Türgi ralli tegelikkuseks ette valmistada.

«Selliseid tingimusi on kusagil mujal väga raske leida, sest need on väga karmid. Minu jaoks on see midagi täiesti uut – ma ei osanud midagi nii halba oodata. See on kogu tiimile uus kogemus,» kommenteeris Tänak ja nõustus Mäkineni hinnanguga, et Toyota peab sellistel teedel hakkama saamiseks veel vaeva nägema.

«„Tööd on teha aga see panebki meeskonna pingutama. Loodetavasti leiame üleöö mingi lahenduse. Me ei ole veel tipust kaugel ja nagu täna pärastlõunal nägime, võib väga palju juhtuda. Hommikul tuleb olla ärkvel ja pingutada. Midagi pole veel otsustatud.»

Mis see lahendus võiks olla? Tänak lükkas vastutuse mehaanikute kaela. «Ma olen kõigest rumal sõitja, ma ei tea midagi,» naeris ta ent lisas, et palus inseneridel ja mehaanikutel end hoolduses kindlasti ära oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles