Priit Pulleritsu video: kui kiire tuleb Tartu rattamaratoni sõit?

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Pühapäevase Tartu 89-kilomeetrise rattamaratoni ühistreeningul eelmise nädala lõpus näitasid mitmed sõitjad kiirust alla kolme tunni, mis oleks eelmisel aastal taganud neile Eesti suurimal maastikuvõistlussõidul koha esimese saja hulgas.

Ennenägematud kiirused, nagu näeb siinkohal lisatud Priit Pulleritsu rattalt filmitud videos, olid tingitud kuiva suve põhjustatud headest rajaoludest. Kahe oja ületuse kohal leidus vaevu kahe-kolmesentimeetrine veekiht ning maanteetruubi kõrvalt kulgev lõik umbes 25 kilomeetrit enne finišit, kuhu mullusel võistlussõidul moodustus mudaväli, oli möödunud pühapäeval nii kuiv, et lausa tolmas.

Kuid kiired olud tekitasid ühistreeningul ka mitu kukkumist. Näiteks sõitis üks mees kurikuulsal Harimäelt laskumisel sealses teises, pikas parempoolses kurvis teelt välja ja jäi ootama medabi. Ühistreeninguga samal ajal peetud teatemaratonil lendas üks osaleja raja teise poole algul, kui pärast kruusateel laskumist järgneb teravnurkne pööre paremale metsarajale, nii valusalt külili, et uuesti ratta selga istudes lausa lonkas.

Pühapäevasel võistlussõidul osalejad peavad siiski arvestama, et sel nädalal sadanud vihm, millele ilmaprognoos lubab laupäeval lisa, muudab raja nädalatagusega võrreldes märksa libedamaks, mis alandab küll kiirusi, ent teeb käänulised ja kurvilised kohad ohtlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles