Pildid ja video: täna möödub 17 aastat 11. septembri terrorirünnakutest (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakust Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidele möödub täna 17 aastat.
Rünnakust Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidele möödub täna 17 aastat. Foto: HENNY RAY ABRAMS / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides mälestatakse täna 17 aastat tagasi toimunud 11. septembri terrorirünnakute ohvreid. 

Kõige rohkem inimesi on oodata New Yorgi Maailma Kaubanduskeskuse juurde, kus mälestatakse kaksiktornide rünnakus hukkunud inimesi.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump sõidab aga koos abikaasa Melania Trumpiga Pennsylvania osariiki avaldama austust 11. septembril allakukkunud United Airlines'i lennu number 93 ohvritele. 

Lennuk, mille olid kaaperdanud islamiäärmuslased, kukkus alla Shanksville'i linna lähistel pärast seda, kui reisijad tungisid kokpitti ja üritasid lennuki juhtimist üle võtta. Shanksville'i linnas hukkus 40 inimest.

Möödnud nädalavahetusel avati Shanksville'i linnas mälestusmärk United Airlines'i lennu number 93 ohvrite austamiseks.
Möödnud nädalavahetusel avati Shanksville'i linnas mälestusmärk United Airlines'i lennu number 93 ohvrite austamiseks. Foto: Keith Srakocic / AP / Scanpix

On arvatud, et kaaperdajate eesmärk oli lennukiga rünnata USA Kapitooliumi, ent lennuk kukkus alla veidi enne riigi pealinna Washingtoni jõudmist.

USA asepresident Mike Pence võtab osa mälestustseremooniast Pentagonis.

Metroojaam World Trade Center Cortlandt taasavati möödunud nädalavahetusel.
Metroojaam World Trade Center Cortlandt taasavati möödunud nädalavahetusel. Foto: THOMAS URBAIN / AFP / Scanpix

Taastamistööd piirkonnas jätkuvad tänaseni. Möödunud nädalavahetusel avati rünnakutes hävinud metroojaam nimega World Trade Center Cortlandt, tegemist on ühega viimastest suurejoonelistest parandustöödest 11. septembri terrorirünnakute järel.

11. septembril hävinud Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornide asemele ehitatud uus pilvelõhkuja avati juba 2014. aastal, aga metroojaam selle all jäi veel mitmeks aastaks suletuks.

2014. aastal avatud Maailma Kaubanduskeskus on kõrguselt kuues pilvelõhkuja maailmas.
2014. aastal avatud Maailma Kaubanduskeskus on kõrguselt kuues pilvelõhkuja maailmas. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge / Scanpix

2001. aasta 11. septembril rammis kaks islamistide kaaperdatud reisilennukit New Yorgi Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktorne, mis kokku varisesid. Terroristid kaaperdasid veel kaks reisilennukit, üks neist tabas Pentagoni hoonekompleksi Washingtoni lähedal, teine kukkus alla Pennsylvania osariigis.

Kokku kaotas 11. septembri terrorirünnakutes elu 2996 inimest, nende hulgas 19 kaaperdajat. Kompensatsioonifondist on toetust taotlenud ligi 38 500 inimest, kokku on väljamakseid tehtud 3,9 miljardi USA dollari ulatuses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles