Kaasvõistleja pidurit vajutanud mootorratturile nõutakse eluaegset võistluskeeldu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romano Fenati
Romano Fenati Foto: twitter.com/MotoGP

Itaalias sõidetud mootorrataste ringrajasõidu MM-etapil Moto2 klassis sai Romano Fenati (Kalex) hakkama tõelise sigadusega, kui vajutas täiskiirusel sirgel olles itaallase Stefano Manzi (Suter) pidurit. MotoGP sõitja Cal Crutchlow loodab nüüd, et Fenatile määratakse eluaegne võistluskeeld.

«Mina arvan, et ta ei tohiks kunagi enam mootorrattaga sõita. Kui ta tagasi boksi jalutas, oleks meeskond pidanud ta seal samas silmapilkselt lahti laskma. Sa ei saa sellist asja oma kaasvõistlejale lihtsalt teha. Me riskime niigi oma eludega sellise spordialaga tegeledes,"»rääkis Crutchlow Autospordile.

«Neil võis varasemalt kontakt olla aga sellisel spordialal on kontakte pidevalt. See, et Fenati sirgel Manzi pidurit vajutas on väärt sarjast eemaldamist. Ärge saage minust valesti aru, ka mina keen vahest üle, aga selline käitumine Fenati poolt ei ole normaalne, tal peab mingi tõsine probleem olema,» lausus Crutchlow.

«Kui Fenati oleks Manzi pidurid mõne sajandiku kauem all hoidnud, siis Manzi oleks koheselt ülisuurel kiirusel kukkunud. Selline asi on täiesti mõistusevastane,» kirjeldas Crutchlow antud olukorra tõsidust.

«Kuulsin, et Fenati sai kõigest kahe etapi pikkuse võistluskeelu. Loodan, et meeskond eemaldab ta oma võistkonnast. Sellise sõitja oma meeskonnas hoidmine on ausalt öeldes täielik lollus,» oli Crutchlow Fenati meeskonnaga vägagi karm.

Ka Ducati sõitjad Andrea Dovizioso ja Jorge Lorenzo olid mõlemad kindlad, et selline asi ei ole kuidagi normaalne, kuid leidsid samas, et Manzi pidi ise oma agressiivse sõidustiiliga Fenati kõvasti välja vihastama: «See mida Romano tegi oli kohutav, aga Manzi on ise väga agressiivne sõitja, ütleks isegi, et hoolimatu.»

«Olen kindel, et enne juhtunut oli neil omavahel olnud mitu kontakti, mille tõttu Fenati lõpuks sellise teoni välja jõudis. Minu arvates on karistus isegi võib-olla õiglane. Usun, et Fenati mõistab, et selliseid asju ei tohi ringrajal teha,» rääkis Lorenzo. 

Hetkel pole MM-sarja juhtkond teada andnud, et Fenati kahe võistluse pikkune sõidukeeld muutuks ja karistus karmimaks läheks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles