Postimehe video: vaata, kuidas kohtunik karistab teda vargaks nimetanud Serena Williamsit (8)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tennise USA lahtiste meistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis alistas 20-aastane jaapanlanna Naomi Osaka 6:2, 6:4 kogenud Serena Williamsi, kes läks põhjalikult tülli pukikohtunikuga, nimetades teda vargaks.

Selle teises setis Osaka 4:3 eduseisul toimunud intsidendi peale karistas portugallasest kohtunik Carlos Ramos Williamsit geimikaristusega ehk Osaka võitis oma servigeimi ilma ühtegi punkti mängimata ja asus 5:3 juhtima.

Geimikaristusega päädinud intsidenti näeb Postimehe videos vahemikus 1.37-2.44. Selle lõpus on näha ja kuulda Williamsi monoloogi platsile kutsutud turniiri peakohtuniku Brian Earley'ga.

Ramose ja Williamsi konflikt algas paar geimi varem, kui kohtunik hoiatas teda treeneriga suhtlemise eest, mis on Suure Slämmi turniiridel keelatud. Williams ei leppinud hoiatusega ja nõudis kohtunikult vabandust. Ramose vargaks nimetamine (nö vargus seisnes punktikaristuses) oli päästik, mis tõi kaasa geimikaristuse.

Williams hoidis oma servi ja vähendas kaotusseisu 4:5-le, ent samaga vastas Osaka, võites teise seti 6:4 ja ühtlasi oma karjääri esimese Suure slämmi tiitli. Williams embas matši järel soojalt Osakat ja õnnitles jaapanlannat, aga keeldus Ramose kätt surumast.

Loe ka: Dramaatilised kaadrid: USA lahtiste finaalis jaapanlannale kaotanud Williams minetas enesevalitsuse

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles