Tallinna maratoni võitnud Fosti: uhke oli võitjana üle finišijoone tulla

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltimaade läbi aegade suurima rahvusvahelise maratoni Tallinna maratoni võitis esimese eestlasena Roman Fosti, joostes aja 2:24.08. Eesmärgiks oli ületada Eesti pinnal joostud parim tulemus 2:20.03, millest siiski veidi puudu jäi.

Roman Fosti ei suutnud pärast suvel EMil joostud maratoni ennast siiski uueks maratoniks päris soovitud olukorda seada: «Poole distantsi peal oli tunda, et pole nii taastunud kui vaja oleks. Kahe silla jooks jättis oma jälje, oleks pidanud oma kodujooksu vahele jätma, et olla siin paremas löögihoos.»

«Pärast Kahe silla jooksu oli tagareies kerge spasm, see andis täna ka tunda. Vanemas eas peab vähem starte tegema, kui tahad maratoni hästi joosata,» rääkis Fosti enda väiksest vigastusest mis oma jälje jättis.

Emotsionaalselt oli see jooks siiski Fosti jaoks väga eriline: «Ikkagi kodulinnas rahva eest joosta, Eesti sajanda juubeli üritus, palju rahvast oli rajaääres kaasa elamas, väga vinge!»

«See oli minu jaoks esimene maratoni võit minu 18st maratonist, nii et väga uhke on tulla võitjana üle finišijoone. Lõpp ja vanalinna sisenemine tegi jala veel kergemaks, kui rahvas kaasa elas,» rääkis Fosti sellest, miks oli tema jaoks see maraton suure tähendusega vaatamata sellele, et rekordit joosta ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles