Postimees ja Kanal 12 hakkavad näitama Ragnar Klavani mänge Serie A-s (2)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan. Foto: Cagliari Calcio

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani esitused tema värske koduklubi Cagliari Calcio ridades jõuava alates 16. septembrist otsepildis Eesti televaatajateni.

AS Eesti Meedia omandas käimasolevaks hooajaks Itaalia jalgpalli kõrgliiga Serie A ülekannete õigused. Peamiselt keskendutakse Klavani koduklubi Cagliari kohtumistele, aga ilmselt jõuavad ekraanile ka mõned muud mängud. Esimeseks ülekandeks on 16. septembri õhtul toimuv matš, kus Cagliari ja Klavan võõrustavad seitsmekordset Euroopa meisterklubi AC Milani.

«Maailma parima jalgpalluri Cristiano Ronaldo siirdumine Madridi Realist Torino Juventusesse tõstis spordimaailmas valitsevat huvi Serie A vastu tugevalt ning läbirääkimised ülekandeõiguste ei olnud lihtsad. Ent jõudsime lõpuks Eesti spordisõprade jaoks kahtlemata meeldiva lahenduseni. Meil on väga hea meel,» sõnas AS Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer.

Kaks aastat Inglismaa kõrgliigaklubis Liverpool mänginud Ragnar Klavan siirdus augustis Sardiinia saarel paikneva Cagliari Calcio ridadesse ning on kuulunud põhikooseisu mõlemas ülemineku järel peetud kohtumises, kust meeskond saavutas kodus 2:2 viigi Sassuologa ning alistas võõrsil 1:0 Atalanta.

«Ma usun, et päris paljud kratsisid kukalt ja mõtlesid: «Kuidas? Miks?» Aga see on minu otsus ja minu jaoks tundus see õige ja loogiline,» sõnas Klavan esmaspäeval Postimehele antud intervjuus klubivahetusest rääkides. «Kindlasti oli see mu karjääri kõige raskem otsus. Aga see klubi, liiga ja mu inimtüüp – need asjad kokku puudutasid kõiki külgi.»

Itaalia kõrgliigas läheb Klavan vastamisi koguni kaheksa klubiga, kel on ette näidata mõni eurosarjatiitel. Meistrite liiga on lisaks AC Milanile võitnud Juventus ja Milano Inter, siis teistes eurosarjades on võidutsenud ka Fiorentina, Genoa Sampdoria, Parma, Rooma Lazio ja Napoli. Kokku on need kaheksa klubi võitnud eurosarjades 28 tiitlit.

«Serie A on pärast vahepealset madalseisu võtnud selgelt suuna ülespoole. Näidates Itaalia kõrgliiga kohtumisi, toome Eesti spordisõpradele koju kätte Euroopa tippjalgpalli. Ragnar Klavan märkis, et soovib oma karjääri jooksul kogeda mitmeid jalgpallikultuure. AS Eesti Meedia aitab nende ülekannetega ka Eesti spordihuvilistel tuttavamaks saada rikkaliku ja eripärase Itaalia jalgpallikultuuriga,» sõnas Kaljuveer.

Kõiki Serie A ülekandeid näitavad paralleelselt Postimees ja Kanal 12 HD-kvaliteedis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles