Julm video: noored peksavad mitmekesi abitut inimest näkku ja kõhtu (15)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias ringleb video, kus kaks noormeest löövad Elvas üht meest näkku ja kõhtu. Kinnitamata andmetel on tegemist alaealiste noormeestega ning üks neist käis koolis, mis on mõeldud õpiraskustega või vaimse mahajäämusega lastele. 

Tartu politseijaoskonna politseimajor Üllar Sõmera ütles, et politsei sai video sotsiaalmeedia vahendusel ning üksikasjade selgitamiseks alustati kohe kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. 

«Mees, keda löödi, on tuvastatud ja on hetkel politseimajas, kus politsei võtab temalt selgitused juhtunu kohta. Samuti on politsei tuvastanud intsidendiga seotud noormehed, kelle ülekuulamine ootab samuti ees,» rääkis Sõmera. Ta tunnistas, et tegemist on probleemsete noorukitega, kes on politseile varasemast tuttavad.

Nende kriminaalmenetluses läbiviidud menetlustoimingute tulemusena, mis täna pärast vägivaldse video ilmsikstulekut politseil juba teha õnnestus, peeti üks noormeestest kuriteos kahtlustatavana kinni. Ta viidi arestimajja ning homme otsustatakse tema vahi alla võtmise vajadus.

Tegu on noormehega, kes lõi kannatanut kahel korral rusikaga pea piirkonda. Teiste juhtunu osapoolte ja täiendavate tunnistajatega käib töö selles kriminaalmenetluses edasi.

Sõmera kinnitas, et vägivaldsele käitumisele pole ühtki õigustust. «Samamoodi on taunitav käitumine see, kui vägivallale kutsutakse üles reageerima omakohtuga,» lisas ta. 

Küll on selliste tegude märkamine ning õigel ja ohutul viisil sekkumine Sõmera väitel igati vajalik, sest siis on keerulisem ka õigusrikkujatel tegutseda. «Nii väärib tunnustamist nende inimeste käitumine, keda ei jätnud sotsiaalmeedias leviv video ükskõikseks ning informeerisid sellest kiirelt politseid,» lausus ta. ​

Videost on näha, et üks noormeestest annab mehele mündi ning lisab: «Ma olen lahke poiss, vaata.» Järgmisena soovib noormees mehe kätt suruda, kuid mees keeldub ka mitmekordse küsimise peale. 

«Ära põe, ma ei tee mitte midagi,» sõnab nooruk ning mees surub ta kätt. Selle peale lööb noormees teise käega meest näkku. Juurde tuleb ka teine poiss, kes lööb meest jalaga kõhtu ning esimene noormees lööb ohvrile uuesti näkku. Pärast seda ohver põgeneb.

Videot on vaadatud paari tunniga ligi 30 000 korda ning kommentaariumis käib elav arutelu lööjate identiteedi üle.

Isikuandmete kaitse seaduse § 4 kohaselt on andmed süüteo toimepanemise kohta enne avalikku kohtuistungit või õigusrikkumise asjas otsuse langetamist delikaatsed isikuandmed. Seetõttu ei ole võimalik vastata küsimustele, millega tuvastatakse juhtunus osalenud isikuid.

Politsei taunib sügavalt vägivaldset käitumist ning rõhutab, et sellele ei ole ühtki õigustust. Samamoodi on taunitav käitumine see, kui vägivallale kutsutakse üles reageerima omakohtuga.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles