Kajupank eelseisvatest mängudest: palju jooksmist ja rabelemist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna paljud Eesti korvpallikoondise põhimängijad jäävad eelseisvatest kontrollmängudest Belgiaga ja 2019. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja kohtumistest Saksamaa ja Serbiaga eemale, tuleb põhiraskust kanda 30-aastasel Indrek Kajupangal.

Praeguse koondise üks kogenuimaid liikmeid Kajupank võtab vastutusrikka ülesande meeleldi vastu, kuid mingisugust lisakohustust ei tunne. Rapla Avis Utilitase ääremängija märkis, et kõik mehed on heas vormis. «Minu meelest on kõigil normaalne ja treenitud suvi all. Kõik jõuavad joosta küll, midagi hullu ei ole,» sõnas Kajupank.

Märkimisväärsed puudujad koondisest on kõik BC Kalev/Cramo mängijad, Janar Talts ning Kreeka esiliigas pallivad Sten-Timmu Sokk ja Rait-Riivo Laane. Kajupangal polnud sarnaselt Rain Veidemanile, kes mängib eeloleval hooajal Raplas, koondise juurde tulemisega probleeme. «Kes ei tulnud, need olid nende omad otsused. Üldplaanis on natuke pahal ajal, aga Raplaga ei olnud meil probleeme,» leidis Rapla meeskonna kapten.

Eesti koondis kohtub kontrollmängudes Belgiaga neljapäeval Tartus ja reedel Rakveres. 13. septembril võõrustatakse maailmameistrivõistluste valiksarjas Saku Suurhallis Saksamaad ning kolm päeva hiljem, 16. septembril minnakse Serbias vastamisi sealse koondisega.

Küsimusele, mida me nendelt mängudelt oodata võime, vastas Kajupank otsekoheselt: «Kindlasti sellist abistamist. Ma arvan, et möödaviskeid, kuigi ei taha mööda visata, aga eks see ole selline alguse värk. Palju jooksmist ja rabelemist, eks siis ole näha, mis on lõpptulemus.»

Muuhulgas jooksevad Serbia eest Eesti vastu väljakule ilmselt paar NBA mängijat. «Ikka tahad ennast võrrelda tugevamate meeste vastu. See on hea võrdlusmoment,» lähenes Kajupank mängule positiivse nurga alt.

Vaata galeriid Eesti koondise treeningult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles