Otsepilt: Tallinnas juhatatakse sisse sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlused

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7.-16. septembrini toimuvad Kalevi spordihallis juunioride Euroopa meistrivõistlused sulgpallis. Neljapäeval, 6. septembril kell 12.30 algavat võistluste pressikonverentsi saab jälgida Postimehe otseülekande vahendusel.

Pressikonverentsil osalevad Eesti koondise esinumbrid Karl Kert ja Ramona Üprus, koondise peatreener Indrek Küüts, Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen ja EMi peakorraldaja Renna Unt.

Kümne võistluspäeva jooksul selgub esmalt võistkondlik Euroopa meister ning seejärel individuaalsed tiitlivõitjad. Esmakordselt Eestis toimuvale sulgpallitiitlivõistlusele tulevad osalema rohkem kui 300 parimat Euroopa noort sulgpallurit 38 riigist.

Juunioride Euroopa meistrivõistlused algavad võistkondliku turniiriga 7. septembril ning jätkuvad individuaalturniiriga 11. septembril. Võistkondlikul turniiril on Eesti koondise alagrupi vastased Prantsusmaa, Rootsi ja Ukraina. Avakohtumise peab Eesti kodupubliku ees Rootsiga 7. septembril kell 18.00.

Euroopa Sulgpalliliidu võistluste valdkonna juht Jimmy Andersen tundis heameelt, et nii paljud riigid on oma sportlased Tallinnasse saatmas: «Juunioride EM on kindlasti Euroopas üks sulgpalli tähtvõistlusi. On suurepärane näha, et järjest rohkemates riikides on häid mängijaid, kellega sel võistlusel osaleda ja EMile on tulemas üha uusi riike. Nii saame Tallinnas esmakordselt EMil tervitada Moldovat.»

Sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlustel on tuule tiibadesse saanud mitmed praegused tähtmängijad, nii olümpiavõitja Carolina Marin Hispaaniast kui maailmameister Viktor Axelsen Taanist. «Juunioride EM septembris on Eesti spordipublikule kindlasti hea võimalus näha selle mängulise ja atraktiivse spordiala tulevikutähti oma silmaga,» lausus Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen. «Loodame, et parimad noored Euroopa ja Eesti mängijad innustavad paljusid noori ka ise rohkem sporti tegema ja liikuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles