Postimehe video: FC Porto šokk-kaotus ja tuline Lissaboni derbi

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Portugali jalgpalli kõrgliigas peeti möödunud nädalavahetusel kolmanda vooru kohtumisi, millest keskseim oli Lissaboni derbi ja üllatavaim FC Porto duell Vitoria Guimaraesiga.

Mullune hõbedameeskond Benfica võõrustas Estadio da Luzil kevadel pronksmedali pälvinud Sportingit ja jäi 64. minutil kaotusseisu, kui penalti realiseeris hooaja eel Rooma Laziost saabunud kogenud koondislane Nani. Benfica jõudis viigini 86. minutil, kui täpne oli Joao Felix.

Viik tähendas, et mõlemad meeskonnad jätkavad hooaega kaotuseta. Kohe pärast Lissaboni derbi lõppu pandi pall mängu FC Porto koduareenil Estadio do Dragaol, kus külaliseks oli Vitoria Guimaraes.

Porto asus Yacine Brahimi 37. ja Andre Pereira 43. minuti väravatest 2:0 juhtima ja kõik paistis kulgevat rutiinse Porto võidu suunas. Aga 63. minutil lõi Andre Andre penaltist 1:2 ja 76. minutil Toze 2:2 värava. 87. minutil tabas Davidson ja Porto kaotus oligi tõsiasi.

Tegemist oli väga ootamatu tulemusega, sest Estadio do Dragao on Porto jaoks koduliigas kui kindlus - näiteks mullu 28. korda Portugali meistriks tulles saadi kodus 17-st mängust kirja 16 võitu ja 1 viik (0:0 Benficaga).

Kolme vooru järel ei oma Portugali kõrgliigas täisedu ükski klubi, aga kaotuseta püsivad neli meeskonda, kel kõigil on koos seitse punkti. Nendeks on Braga, Benfica, Sporting ja Feirense.

Täna õhtul lõpeb kohtumisega Moreirense - Belenenses Portugali kõrgliiga kolmas voor, kus seni pole ühelgi meeskonnal väravaarve avamata jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles