Postimehe video: pöörane vutimatš Hollandis ehk kuidas 4:0 edu peaaegu maha mängiti

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollandi jalgpalli kõrgliiga Eredivisie kolmanda vooru ägedaim kohtumine peeti Heerenveenis, kus kohalik meeskond jäi kütkestava lahingu tulemusel 3:5 alla Rotterdami Feyenoordile.

Külalised võitsid poolaja 3:0 ja asusid 47. minutil juba 4:0 juhtima. Kaks väravat lõi Jens Toornstra, korra tabasid talvel Istanbuli Fenerbahcest saabunud ja nüüd teist mängu järjest skoori teinud kogenud 35-aastane Robin van Persie ja Tyrell Malacia.

Heerenveeni come-back algas 71. minutil, kui tabas Morten Thorsby. 85. minutil lõi Kik Pierie 2:4 ja 89. minutil Davy Nulthuis 3:4! Feyenoordil oli selleks ajaks kahtlemata jänes püksis, aga kollapsist siiski pääseti, sest 90+1. minutil lõi Yassine Ayoub 5:3, mis oli ka kohtumise lõppskoor.

Tegemist oli Eredivisie käimasoleva hooaja kõige väravarohkema mänguga. Kolme vooru järel omab ainsana täisedu tiitlikaitsja PSV Eindhoven. Seitsme punkti peal on 2009-2012 Ragnar Klavani koduklubiks olnud AZ Alkmaar ja neljakordne Euroopa meisterklubi Amsterdami Ajax.

Eesti koondis kaitsja Karol Metsa koduklubi NAC Breda on kolmest mängust saanud kirja ühe võidu ja kaks kaotust. Möödunud nädalavahetusel jäädi kodus 0:2 alla Rotterdami Excelsiorile. Mets on kõik kolm mängu algusest lõpuni kaasa teinud. Tabelis on breda 14. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles