Iraanlasi võõrustanud Tuuli Roosmaa: neid šokeeris kilu ja WC (1)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma perega Siberis, Hiinas, Austraalias ja Iraanis seigelnud Tuuli Roosma ei sõida sügisel võõrsile, vaid kutsub hoopis oma uued iraani sõbrad meie enda kodumaad avastama. Äraspidises reisisaates «Meie suvi iraanlastega» toimub tõeline kultuuride kokkupõrge: kuidas saavad konservatiivsed iraani moslemid hakkama oluliselt liberaalsemas Eestis?

Tuuli Roosmaa sõnul toimus iraani sõprade kohanemine vaevaliselt, kuid sihikindlalt. «Esialgu tundus kogu siinse elu korraldus neile šokeeriv. Alustuseks tõsiasi, et siinsetel inimesel on lapsed, kes on sündinud väljaspool abielu – sellest vajus neil küll lõug vastu rinnakorvi. Samuti oli iraanlastel keeruline harjuda euroopaliku WCga,» loetleb Tuuli nüansse, mis oli külaliste jaoks ootamatu. 

Külalised olid Eestit külastades avatud meelega, ega heitunud millestki. «Iraanis nad toorest toitu näiteks ei söö, aga siin maitsesid ära toore kilu ja meie traditsioonilise köögi; samuti külastasid nad randa ning hüppasid sauna järel jääkülma jõkke ja võtsid veel seltskonnatantsustki osa, mida on Iraani kontekstis võimatu ette kujutada,» kirjeldab iraanlased külla kutsunud Tuuli ja lisab, et kodumaal võib nii mõnigi neist tegudest karistuse kaasa tuua. 

««Meie suvi iraanlastega» on esimesest hetkest naljakas sari, kus kohtuvad konservatiivsed iraanlased reserveeritud ja kinnise eestlasega liberaalses ühiskonnas,» lubab Tuuli. 

Millised on aga Tuuli ja tema perekonna järgmised reisiplaanid naine avaldada ei soovi. «Soovide nimekiri on pikk, kuivõrd aga reisiplaanid tekivad ootamatult, ei ole veel paslik neist lähemalt rääkida,» lisab naine juurde.

«Meie suvi iraanlastega» stardib Kanal 2s esmaspäeval, 3.09 kl 20.00.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles