Galerii ja video: Aparaaditehase kõrval põles kella üheksast alajaam, mida hakati ligi tund aega hiljem kustutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul pisut pärast kella üheksat sai häirekeskus teate, et aadressil Riia 24b põleb alajaam. Elektri väljalülitamine alajaamast võttis aega ligi 45 minutit ja seetõttu pidid päästjad tulekahju kustutamisega ootama. 

Tund pärast tulekahju algust saadi kustutustöid siiski alustada ning olukord saadi umbes 10 minutiga kontrolli alla. Riia tänaval ei tööta praegu mõned foorid.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann ütles, et nende andmetel on 29 klienti praegu elektrita. Ta lisas, et klientide hulka jäävad ka viis äriettevõtet. Alajaama tulekahju põhjus pole veel teada.

Kell 10.55 õnnestus elektritoite ümbersuunamise teel elektrivarustus taastada 19 majapidamises. Endiselt on vooluta 10 klienti, sealhulgas äriettevõtted. «Need on otseselt põlenud alajaamaga ühendatud tarbimiskohad, kus voolu ümbersuunamine ei ole võimalik. Uurime võimalusi kohale tuua uus alajaam, ja sinna vajame erinevatest kohtadest kohale tarnitavaid seadmeid. Seetõttu ei ole praegu võimalik veel prognoosida, millal elektrivarustuse kõikidele klientidele taastada saame,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse vanemspetsialist Kalle Orro. Ta lisas, et ka tulekahju põhjus ei ole esialgu teada.

Elektrilevi lülitas hommikul saabunud põlenguteate järel alajaama pingetuks kell 9.21 ja kell 10.05 andis kohapeal nõuetekohase ohutust tagava loa, mis lubab päästeametil kustutustöid alustada. «Pingetuks lülitamise järel peame tegema vajalikud maandused, samuti võttis füüsiline kohalejõudmine oma aja,» selgitas Orro.

Riia tänaval põles alajaam.
Riia tänaval põles alajaam. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles