Trammidepoo juures hukkunud mootorratturil puudus juhtimisõigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas trammidepoo juures jäi 31-aastane mootorrattur öösel trammi alla ja hukkus.

Täna öösel kella 00.20 paiku juhtus Pärnu maantee ja Vineeri ristmikul raske liiklusõnnetus, milles hukkus seni tuvastamata meesterahvas. Esialgsetel andmetel sõitis mootorrattur suurel kiirusel üle Pärnu maantee silla Kesklinna poole ning põrkas kokku vasakpööret sooritanud trammiga. Kokkupõrke järel süttis mootorratas põlema. Sõidukit juhtinud mees hukkus saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei selgitas välja, et hukkunud mehel puudus juhtimisõigus ning ta on varasemalt karistatud erinevate liiklusrikkumiste eest. Ekspertiisi käigus selgub, kas mees oli õnnetuse hetkel kaine. Politsei sõnul on üheks tõenäoliseks õnnetuse põhjuseks liigne sõidukiirus. Täpsemate asjaolude välja selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

«Antud ristmik on koht, kus me sageli mõõdame kiirust. Täna öösel toimunud õnnetust nägid pealt ka patrullpolitseinikud, kes tegelesid samal ajal ühe tabatud kiiruseületajaga. Sellised õnnetused näitavadki, et ainult järelevalvega ei ole võimalik liiklusõnnetusi ära hoida. Liiklusohutus algab eelkõige meist endist,» lausus politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Õnnetuse ajal oli valgusfoor lülitatud kollasele vilkuvale režiimile. Juhtunu üksikasjad, sealhulgas juhi võimalik joove, selgitatakse välja menetluse käigus. Mootorrattur kasutas kaitsekiivrit.

Hukkunud mootorrattur oli 54. inimene, kes tänavu liikluses hukkus. 

Hukkunud mootorratturi mälestuseks toodud lilled ja küünlad.
Hukkunud mootorratturi mälestuseks toodud lilled ja küünlad. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles