Reinsalu: meil ei ole naftat, aga meil on Ivo Linna (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Justiitsminister Urmas Reinsalu rääkis presidendi roosiaias antud intervjuus eilsest Üheslaulmisest ja Ivo Linnast, aga ka koduvägivallast. 

Reinsalu ütles, et talle tundub, et see, et Ivo Linna sai presidendilt tänukivi, kannab endas kogu Eesti rahva tänu armastatud lauljale. «Ta on üks rahvuslik aare, kõige suurem väärtus. Meil ei ole naftat, aga meil on Ivo Linna.»

Eilsest Üheslaulmisest rääkides ütles Reinsalu, et kõlada oleks võinud ka laul «Hoia, jumal, Eestit». Reinsalu hinnangul võiks taoline ühine laulmine saada traditsiooniks, et lauluväljak ei ootaks vaid rokk-kontserte.

Reinsalu andis kommentaari ka tõsisemal teemal - kui president rääkis mullu Eesti vabariigi iseseisvuspäeva aktusel, et just pidupäevadel saadakse kodudes kõige rohkem peksa, siis Reinsalu sõnul on olukord liikunud paremuse suunas. «Raporteerimise arv ehk see, et inimesed julgevad otsida kaitset politsei, sotsiaaltöötaja juurest, on kasvanud. Kindlasti on see oluline selles mõttes, et paraku selle vägivallatüübi iseloom on retsidiivne, see on määratud korduma. Mida varem riik sekkub, seda kiiremini vägivallaspiraal katkeb.»

Reinsalu ütles, et ministeerium on ette valmistanud paketi karistusseadustiku muudatusi, mis peaks andma politseile ja prokuratuurile paindlikumaid sekkumisvõimalusi. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles