Tipphetked: Eesti võrkpallikoondis murdis viiendat korda EM-finaalturniirile (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondis kohtus võõrsil Iisraeliga. Pärast kodus võetud kindlalt 3:0 võitu läks Eesti koondis enesekindlalt ka Iisraeli, ning pärast napilt kaotatud avageimi suudeti mäng võita 3:1, mis kindlustas Eestile B-alagrupis esikoha ja seeläbi ka pääsu EM-finaalturniirile.

Kuigi avageimis olid eestlased jõudnud ise otsustavate punktideni eduseisus, ei suudetud 24:22 seisu pealt vajalikul hetkel punkti tuua ja nii kuulus esimene geim 31:29 Iisraelile. 

Teises geimis saadi Eesti poolelt kaitses asjad toimima, mille pealt paranes ka rünnak märgatavalt ja nii ei olnud Iisraelil lootustki oma sõna sekka öelda. Seisul 24:14 suutis Iisraeli koondislane Aleksander Šafranovitš nii kurjaks saada, et hakkas inetuid väljendeid kasutama, mille peale kohtunik mehele punast kaarti näitas. Punane kaart tähendab võrkpallis ühe punkti vastase skoorile lisamist, ning nii oli Eesti geimi 25:14 võitnud. 

Kolmas ja neljas geim olid küllaltki sarnased. Iisrael üritas serviga riskida ja kohati tõi see neile edu, aga läbimurret sellega ei saavutatud. Eesti koondislased sattusid rünnakul aina paremasse hoogu. Kolmanda geimi võitis Eesti koondis 25:18 ja neljanda 25:20. Nii sammuti kindlalt alagrupi võitjatena edasi EM-finaalturniirile. 

Meeskonna parimana tõi Teppan 22 punkti, talle järgnesid Andri Aganits 16, Robert Täht 12, Kristo Kollo 12, Timo Tammemaa 10 punktiga.

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Blogi:

Enne mängu: 

Rahvusmeeskonna sidemängija ja kapten Kert Toobal teab, et Iisraeli vastu võõrsil kerge olema ei saa. «Seal on samamoodi kohalik publik omadele tuliselt kaasa elamas ja usun, et Iisrael osutab seal meile kõvasti vastupanu ja saab olema väga raske võitlus,» sõnas Toobal.

Nurgaründaja Robert Täht kinnitas, et meeskond läheb selle aasta viimases koondisemängus endast kõike andma, et edasipääs kindlustada. «Kindlasti läheme üritame edasipääsu kindlustada. Samas teame, et seal lihtne olema ei saa, lätlased said Iisraelis samuti 0:3 «sauna». Meil tuleb meelde jätta kolmapäeval Kalevi Spordihallis fännidelt saadud võimas emotsioon ja seda Iisraelis kasutada,» lisas Täht.

Eestil on E-alagrus kirjas 6 punkti, Iisraelil 3 ja Lätil punktiarve avamata. Pärast pühapäeva jätkub valiksari jaanuaris, mil Eesti võõrustab 6. jaanuaril Lätit ning Läti ja Iisrael kohtuvad 9. jaanuaril. 

Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja viis paremat teise koha saajat. Et mõnes alagrupis on neli, mõnes aga kolm meeskonda, arvatakse neljastes alagruppides maha grupis viimaseks jäänud meeskonnaga mängitud kohtumiste tulemused.

Eesti meeskonna koosseis mänguks Iisraeliga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Ardo Kreek, Andri Aganits, Henri Treial, Timo Tammemaa, Kristo Kollo, Robert Täht, Andrus Raadik, Albert Hurt, Rait Rikberg, Silver Maar. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles