Tipphetked: Trans alistas uue peatreeneri debüütmängus napilt Kalevi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas neljandal kohal paikneva Narva Transi tüüri juures on pärast Adjam Kuzjajevi lahkumist uus peatreener Cenk Özcan, kelle esimene katsumus Premium liigas osutus edukaks, kui 24. vooru viimases mängus alistati võõrsil Tallinna Kalev 1:0.

Teise võidu järjest teeninud Transi ainsa värava lõi 37. minutil Dante Roger David Leverock. Külalised lõpetasid mängu kümnekesi, sest 84. minutil eemaldati teise kollase kaardi saanud Arber Basha.

Tabeliseis: 1. Nõmme Kalju 60 (24st mängust), 2. Tallinna Flora 55 (23), 3. Tallinna FCI Levadia 53 (24), 4. Trans 41 (24), 5. Tartu Tammeka 35 (24), 6. Paide Linnameeskond 30 (24), 7. Kalev 22 (24), 8. Kuressaare 14 (24), 9. Viljandi Tulevik 14 (24), 10. Pärnu Vaprus 9 (23) punkti.

Enne mängu:

Trans jõudis nädala keskel madalama liiga meeskonna vastu SK Kadrina karikavõistlustel kaheksandikfinaali, kui vastane alistati võõrsil 7:0. Premium liigas oldi möödunud reedel üle Viljandi Tulevikust 4:1 ning need olid liigas Transi esimesed punktid alates 12. juunist. Tabelis on säilitatud neljas positsioon, kuid edu Tartu Tammeka ees on sulanud kõigest kolmepunktiliseks.

Tallinna Kalev on tabeli alumise kolmiku seljataha jätnud ning 22 punktiga hõivatakse tabeli seitsmes rida. Enne vooru algust lahutab neid Paide Linnameeskonnast viis punkti. Möödunud nädalavahetusel lõppes Kalevi pikk kaotuseta seeria, kui Florale jäädi võõrsil alla 1:3. Kalevi viimane kaotus pärines 12. juunist.

Trans suutis Kalevi tänavu võõrsil 13. märtsil esimeses omavahelises mängus 2:1 alistada, kuid teine omavaheline kohtumine Narvas lõppes 21. aprillil 2:2 viigiga.

Mõlemad meeskonnad peavad laupäeva õhtul hakkama saama ühe oma võtmemängijata, kui kaartide tõttu jätavad kohtumise vahele Kevin Rääbis (Kalev) ja Dmitri Prošin (Trans).

Kalevi peatreener Argo Arbeiter: «Vastastel on uus treener, see annab neile kindlasti energiat juurde. Peame läbi oma mängu jõudma soovitud tulemuseni.»

Transi uus peatreener Cenk Özcan: «Kõigepealt tahan tänada oma uut klubi külalislahkuse ja sõbralikkuse eest. Minu jaoks on palju uusi väljakutseid, aga ma usun, et jalgpall on rahvusvaheline keel, seega minu sisse elamine läheb sujuvalt. Ma arvan, et natuke juba tean eesti jalgpallist. Mäletan hästi Eesti koondist mängus Türgi vastu aastal 2011. Loomulikult olen põnevil enne esimest liigamängu. Ootan oma mängijatelt, et nad jälgiksid seda, mida oleme treeningutel harjutanud, ega kaotaks oma positsioone. Katsume mängida kompaktselt ning eelmises karikamängus meil tuli see hästi välja, mis tõi 7:0 võidu. Tegime kõike võimalikku, et analüüsida vastase mängu, kuid väga palju aega meil selleks ei olnud. Loodan, et tuleb põnev mäng, mis saaks ka fänne rõõmustada. Kõike paremat meie vastasele, oleme valmis võitlema.»

Transi ründaja Dmitrii Barkov: «Uue treeneriga käib töö täies hoos. Praegu on harjumise periood: uued inimesed ja uus stiil, uued treeningud, uued ülesanded, erinevad taktikalised otsused ning üldiselt uus mäng, kuid mingeid probleeme arusaamisega meil ei ole. Kõik mõtted on hetkel ainult mängul Kaleviga. Nad mängivad praegu päris hästi, aga meie eesmärk on ainult võit.»

Mängu kohtunik on Siim Rinken, keda abistavad Silver Sepp ning Lauri Salei. Neljas kohtunik on Kristo Külljastinen.

Intervjuu Artur Kotenkoga:

Kogu mäng järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles