VIDEOINTERVJUU Ansip: mõni Eesti saavutus on ka minu teene (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip ütles roosiaia vastuvõtul Postimehele, et üldiselt on Eestis asjad hästi, samas  toonitas, et emotsioonide pealt otsustamine peab lõppema.

«Eile vaatasime Üheslaulmist ja ausalt öeldes klomp oli kurgus,» tunnistas Ansip. «Vaatasime koos sõpradega, laulsime kaasa, ma ka registreerisin ennast. Kangesti oleks tahtnud laululaval olla.»

Ansip rääkis, et praegu näeb ta Eestit kaugemalt, Brüsselist vaadatuna ja tema hinnangul muutub Eesti aina paremaks ja armsamaks. «Mina olen uhke selle üle, mis me Eestis saavutanud oleme,» ütles ta. «Alati on võimalik paremaks teha asja, aga nendele, kes väga kahtlevad ja kardavad, et pole nüüd päris õigesti läinud, nendele ma soovitaksin käia natukene väljaspool ja vaadata, mis mujal toimub. Tegelikult on Eestis asjad päris hästi läinud.»

«Kui peaksin midagi välja tooma, mis viimase kahe aasta jooksul paremaks on läinud, siis loomulikult toon välja neid asju, millega ma ise seotud olen. Näiteks rändlustasude kaotamine – minu teene, Euroopa Komisjoni teene.» 

Hea kõrval tõi Ansip välja ka nii-öelda tõrvatilga meepotis: «Mõtlen ikka nendele aktsiisidele, mis on Lätti läinud. 181 miljonit eurot vähem, kui eelarves planeeriti – see on ikka kohutavalt suur summa. See on suurem summa kui näiteks Kose-Mäo neljarajaline maanteelõik, 170 miljonit, see on samas suurusjärgus Tartu Ülikooli kliinikumi aasta eelarvega. Ja keegi ei vastuta,» rääkis ta. «Lihtsalt emotsioonide pealt otsustamine peab ära kaduma,» lisas Ansip.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles