PM Saksamaal. Võidukas Tänak: Märtin on mind alati surunud temast paremini sõitma

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist aastat järjest Saksamaa asfaldiralli võitnud Ott Tänak sõnas finišis, et seekordne võit tuli väga raskelt. 

«Meeskonna üle on hea meel. Kõik nägid palju vaeva. Ilmselgelt oli ralli algus raske, aga ralli jooksul läks vähe paremaks. Kõige raskem rallivõit, mis mul on kunagi olnud. Kaks päeva surus Sebastien (Ogier) väga kõvasti ja oli väga pingeline võidusõit. Tundsin ise ka survet omajagu, aga õnneks ta tegi laupäeval väikese vea, siis läks omajagu lihtsamaks. Kaks päeva pinget võttis suhteliselt palju energiat.»

Tänak tõusis ühtlasi nüüd viie rallivõiduga ühele pulgale oma mentori Markko Märtiniga. Märtinit tervitas ta ka poodiumil. «Markko on mind surunud temast paremini sõitma ning on hea tema saavutuseni jõuda!"» 

Võidupressikonverentsil lisas Tänak, et nautis siiski võitlust Ogieriga väga. «Olin väga enesekindel ning teadsin, et saan hakkama. Muidugi, kõik võinuks ka meiega juhtuda. Aga olime piisavalt õnnelikud.»

Tänak andis endast kõik ka punktikatsel, kuid jäi 0,1 sekundiga Ogierile alla. «Muidugi oli see valus kaotus. Seekord oli Seb õnnelik värdjas,» lisas ta naerdes.

Eestlaste eesmärk on jätkuvalt sama: «Võtame ühe ralli korraga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles