PM Saksamaal. Liider Tänak: suuri muutusi ei tee, ei taha midagi tuksi keerata

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner/Scanpix

Neljast seni kavas olnud katsest kolm võitnud ja Saksamaa MM-rallit juhtiv Ott Tänak lausus enne teeninduspausi, et seis pole ideaalne, aga nurisemiseks puudub samuti vähimgi põhjus.

«Hommik oli okei. Olen veel autoga natuke hädas, kiiretes ja keerulistes kohtades ei käitu ta nii, nagu ootasin. Testil sellistel teedel ei sõitnud, mõni asi üllatab natuke. Õpin iga sammuga ja üritan kogu aeg kohaneda. Aga üldiselt on tunne hea, rütm ka korras. Naudin sõitmist,» sõnas Tänak. «Ilma osas ei oska keegi midagi ennustada, kord tuleb hoovihma siin ja siis jälle seal. Peame tegema pärastlõunal seadete ja rehvide osas targad valikud, aga õnne peab ka olema.»

Ajakirjanike küsimusele, kas hea algus oli talle üllatus, vastas Tänak: «Üllatus? Natuke tobe küsimus, igal rallil küsitakse sama asja. Me teeme oma tööd ja nii on. Päeva avakatsel ei olnud enesetunne nii hea, aga katse katse haaval arenesime. Suuri muudatusi ei taha katsete vahel teha. Midagi suurt ei julge kunagi rallil teha, ei taha midagi tuksi keerata,» tõdes Tänak. «Aga kui edumaa kasvatamine nüüd turvaline oleks, võiksid kõik seda teha. Mingit domineerimist siin ei ole võimalik korraldada, eks kõik sõidavad maksimumi peal. Kui autoga ka sina peale saame, võiks kõik hästi olla.»

Kaardilugeja Martin Järveoja lisas, et mõttetute riskide võtmiseks on veel liiga vara. «Pisikesi muutusi seadistuses tegime, aga ei midagi erilist. Vahed on nii väikesed, õhtupoole on kindlasti sodi ka rohkem tee peal, saab natuke keerulisem olema. Eks hetkeseis peegeldab MM-sarja seisu. Juba hommikul tuli iga autoga liiva-kruusa järgnevatele veel rohkem tee peale, aga näitab üldist tendentsi. Puhas ja kiire sõit meilt, see ütleb kõik ära. Ilusti tee peal. Alati saab natukene juurde panna, kui läheb nugade peale ja on põhjust. Aga praegu on ralli nii algfaasis, et totakaid riske pole mõtet võtta,» sõnas Järveoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles